Bendovi Oathbringer, Jenner, Ascend, Asymmetry, Pannox, Wurmloch i Stvor, predstavili su ovih dana novi materijal.

Kragujevačka heavy/power metal petorka Oathbringer izbacila je video spot za pesmu „Holy War“ koja će se naći na predstojećem albumu benda Tales of Valor a čiji je izlazak najavljen za 12. januar za američku kuću RTR Records. Video spot su snimili Igor i Jadranka Stanić.

Beogradski prog/power metal sastav Asymmetry vratio se na scenu singlom i spotom za pesmu „Business As Usual“! Bend istovremeno najavljuje i album Remnants of Life koji će biti prvo izdanje benda nakon višegodišnje pauze. Izlazak se očekuje tokom 2024.

„Numera je inspirisana beskrajnim sukobima na Bliskom istoku, ali je tematika, nažalost, primenljiva na sve regione sveta. Numera je oda nevinim civilnim žrtvama koje će istorija zapamtiti samo kao bezličnu statistiku, dok je sa druge strane visoka tehnologija omogućila da su ratovanje i ubijanje na daljinu nekim ljudima svakodnevni posao“, navodi se u sapštenju. Koncept pesme je u video spot pretočio Nenad Veljović.

U toku prethodne dve godine, Asymmetry su se reaktivirali kao četvorka i započeli rad na novom albumu. Bubnjeve za nove pesme odsvirao je Milan Jejina Yeqy, a najavljuju se i gostovanja drugih muzičara.

Jenner, heavy/thrash/speed trio iz Beograda predstavio je i drugi singl sa predstojećeg albuma. „No Time For Prayer“ je urađen u formi lyric videa.

Novi album Prove Them Wrong biće objavljen 24. januara iduće godine za Fighter Records.

Beogradski groove/nu metal bend Stvor upravo je objavio singl „Father of Lies“. Video spot je režisirao Davorin Jovanović, dok iza audio produkcije stoji Miloš Mihajlović.

Mladi modern heavy metal sastav Ascend nedavno je predstavio prvi singl sa EP izdanja koje će izaći tokom 2024. Spot nosi naziv „Severed Ties“ i snimljen je u Kulturnom centru Aranđelovca, a isti potpisuje Luka Tomić. Pesmu je miksao i masterizovao Luka Matković (Citadela Sound Production).

Novosadski prog/thrash metal trio Pannox objavio je i četvrtu pesmu sa predstojećeg albuma The Night of Pan.

„Dok se radi na spotu i finalnim pripremama za album, odlučili smo da podelimo još jednu pesmu sa vama“, naveli su iz benda.

Poslušajte u nastavku „The Dawn“.

Funeral doom metal projekat Wurmloch u kojem su Arpad Takač (ex-Tales of Dark…, Anguish Sublime) i Karolj Burai (Khargash, ex-Obscured) samostalno je objavio mini album Ad Umbrae Infinitatis. Na izdanju se nalaze dve numere u trajanju od 10 minuta. U planu je da ovaj projekat uskoro krene i sa uživo koncertima a očekuje se i objavljivanje na vinilu.

Numere su snimljene u Novom Sadu, dok su vokali zabeleženi u Wormhole studiju u Pančevu kod Vladimira Uzelca Vermisa koji potpisuje i miks/mastering.

(SMP)

Komentari