Bendovi Nevergreen, Enchanted Sword, Bog i Batina, Cardinal Point, Reckoning, Mark My Words!, Blankfile, Lunarite, Meridian Nine i Arsafes, predstavili su ovih dana novi materijal.

Vojvođanski gothic/doom metalci Nevergreen nakon dužeg vremena predstavili su novu muziku putem singla „Miénk a Föld“ kojim bend najavljuje album čiji se izlazak očekuje 2024. godine kada će proslaviti i tridesetogodišnjicu postojanja! Pesma je snimljena u studiju NN, gitariste benda Nenada Nedeljkovića. Za video je bio zadužen Endre Sabo (Orkotic), inače bubnjar Nevergreena. U planu je i engleska verzija pesme.

Epic black/power metal trio Enchanted Sword (Šabac/Lebane) nedavno je predstavio singl „The Prophecy“ kojim najavljuju naredno EP izdanje, naslednika Chapter 1: Hero Reborn koji su objavili 2022. Miks i master je uradio Thamnos Records.

Novi bend na sceni dolazi iz Apatina i zovu se Bog i Batina. Bend čine Jovan Josipović (ex-Prototype Unleashed) koji piše muziku i tekstove, dok je za vokale i tekstove zadužen Maksim Polovina. Deklarišu se kao trash thrash metal. Miks i mastering prve pesme „Bogohulnik“ potpisuje Slobodan Babić (ex-Prototype Unleashed).

Vranjski stoner rock/metal sastav Cardinal Point, nakon objavljenog povratničkog albuma, predstavio je i istoimeni lyric video. Dizajn i animaciju potpisuje Drain Hope iz Londona. Album je na disku i vinilu objavio Q Records iz Severne Makedonije.

„One“ je prvi singl sa predstojećeg EP-a This is War beogradskog metalcore sastava Reckoning. Kompletan EP ugledaće svetlost dana 1. decembra pod etiketom zagrebačkog Geenger Records. Vizuelni deo odradio je Mlađan Petrović, dok je snimanje, miks i mastering zabeleženo u studiju Citadela Sound Production kod Luke Matkovića.

Mark My Words!, metalcore sastav iz Gornjeg Milanovca izbacio je drugi singl „After the Fall“ u obliku lyrics videa. Ova pesma je, kao i prethodna, snimana u studiju Piranha u Kruševcu, koji je zadužen za kompletnu produkciju muzike dok je lyric video uradio Mihajlo Nagradić. Bend trenutno radi na pripremi materijala za prvi EP, čije je snimanje zakazano za početak sledeće godine.

Beogradska metalizirana hardcore petorka Blankfile, ekranizovala je još jedan video spot sa aktuelnog EP-a Gold Standard. U pitanju je numera „BFHC“ koja zatvara pomenuto izdanje. Fotografiju potpisuje Dušan Jauković, dok je za audio produkciju bio zadužen američki The Brick Hit House Studio.

Lunarite je beogradski one-man projekat koji kombinuje djent, progressive metal, metalcore i sve to začinjuje ambient i atmospheric uticajima. Numera „The Stars In Your Eyes“ skinuta je sa predstojećeg EP-a Bridge Burner koji će biti objavljen 26. novembra. Kompletni audio/video uradak potpisuje A. Đ.

Debi singl imaju i Meridian Nine, metal duo koji čine Jelena i Nikola Nenin (Forgotten Scream). Numera „The End“ dobila je i video spot koji možete pogledati ispod. Za logo je bio zadužen Nebojša Grujić, dok je na animaciji radio Julijan Vojin, inače, obojica članovi sastava Forgotten Scream.

Na kraju, pomenimo još jednu veselu avanturu poznatog beogradskog bubnjara Milana Jejine Jeqya koji je gostovao na novom singlu veoma talentovanog ruskog muzičara Arsafesa. Numera se zove „Bedouin“, i trajanja je 10+ minuta, tokom kojih možemo da čujemo vrhunsku produkciju i instrumentalne djent/prog metal vratolomije na kakve smo i navikli od Arsafesa, s tom razlikom što je ovaj put prisutan i istočnjački melos (s obzirom na naziv pesme, to je bilo i logično).

Ako ste raspoloženi za takvu kombinaciju, poslušajte ispod kako sve to zvuči:

(SMP)

Komentari