Nakon duže pauze grupa The Trigger se ponovo aktivirala i objavila singl i animirani film za pesmu ,,Kad hodaš“, neobičnu obradu legendarne pesme Momčila Bajagića Bajage.

Nova verzija pesme ,,Kad hodaš“ je bonus pesma na reizdanju albuma obrada Ex, a koje je upriličeno povodom 10 godina od objavljivanja. Ex je originalno bio dostupan samo za preuzimanje na stranici benda, ali je od sada dopunjen bonus materijalom i po prvi put je dostupan na svim digitalnim muzičkim servisima. Kao što je bio slučaj i sa prethodnim obradama, The Trigger su pesmi dali potpuno novu dimenziju i simboliku, kroz kontrast između ambijentalnih delova pesme koji se smenjuju sa tvrdim rifovima, specifičnim za ovaj bend.

Pesmu prati animirani film Nikole Silića o fiktivnom jugoslovenskom svemirskom programu, koji ujedinjene jugoslovenske narode u budućnosti dovodi na druge planete. Nikola Silić je publici već poznat kao stendup komičar, ali i kao autor animirane serije Elita i kratkog animiranog filma Rik i Morti u Srbiji, koji je privukao veliku medijsku pažnju.

The Trigger najavljuju i seriju koncerata u toku ove godine, kao i rad na novom autorskom izdanju, sa koga se prvi singl očekuje početkom leta. Prvi sledeći koncert je 29. aprila u Apolo dvorani u Pančevu gde će nastupiti sa bendom Goatmare & The Hellspades.

(SMP)

Komentari