Beogradski heavy/ethno/prog metal sastav Centurion nastupiće 10. novembra u Domu omladine Beograda. Biće to prvi koncert ovog benda na domaćem terenu posle četvorogodišnje pauze, a ekipa će iskoristiti priliku da uživo predstavi istoimeni debi album, za šta do sada nije bilo prilike.

„Posle duge četiri godine bez nastupa u rodnom nam gradu, beskrajno smo ushićeni da izađemo pred lokalnu publiku i predstavimo pesme koje nismo do sada svirali u Beogradu. Interesovanje za ovaj koncert je još jedan dirljivi pokazatelj ljubavi naših pristalica prema našem radu i ultimativni pokazatelj odnosa metal publike prema omiljenoj im supkulturi. Album je nesrećno izašao tik pred izbijanje globalne pandemije, ali to nije sprečilo naše pristalice da ga prime k srcu i održe plamen živim u ovom razdoblju posta po pitanju koncerata na domaćem terenu. U međuvremenu, naš fokus je bio na nastupima u unutrašnjosti, kao i po regionu. Između ostalog, rezultat toga je to što sa ponosom možemo reći da ćemo 10. novembra imati posetioce i van teritorije Beograda, kao i Srbije“, saopšteno je iz tabora benda.

Centurion je osnovan 2008. godine. U okosnici njihovog zvuka leži tradicionalni heavy metal stil nalik na Iron Maiden i Judas Priest, koji je vešto ukombinovan sa progresivnim elementima, elementima ekstremnijih metal žanrova i balkanskim ethno uplivima koji su svojevrsni lični pečat ovog benda. Album koji je naišao na fenomenalne reakcije publike bio je u fazi snimanja još od 2015. godine, a konačno je finalizovan u Citadela Sound Productionu od strane Luke Matkovića (Quasarborn).

Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće mladi beogradski metalci Havarija, koji su na sebe skrenuli pažnju debi EP izdanjem Smrt iz korena, te singlovima „Razdor“ i „Teorija idola“.

Početak koncerta najavljen je za 20h, a karte su još danas nabavljive po pretprodajnoj ceni od 400 dinara (prodavnica gramofonskih ploča Rockfire – Mihizova 22, lokal 6.), dok će na dan koncerta biti dostupne na ulazu u klub po ceni od 500 RSD.

Centurion u Beogradu

(SMP)

Komentari