Bendovi Terrörhammer, Lavina, Chaoist, Persona, Kaali, Amor’s Arrows, Noise Gate i projekat VicktoR, predstavili su ovih dana novi materijal.

Necro black/speed/thrash metalci Terrörhammer objaviće 25. novembra album Gateways to Hades za kultnu francusku kuću Osmose Productions. Ovo je drugi studijski album nakon debija Under the Unholy Command koji je izašao pre sedam godina. Mi smo album već „secirali“ a sada je dostupan i prvi singl „At Dawn We Attack“ koji je uvod u ono što vas očekuje uskoro.

Niški sastav Lavina objaviće 26. novembra debi album Odyssey. Album je sniman u studijima Arethusa (Pavle Samardžić), Heretik (Marko Marčić) i BuzzBox (Stefan Milojković). Bend je nedavno izbacio prvi singl “Id”. Miks i master pesme, kao i ostalih sa albuma, radio je poljski audio inženjer Sebastian Has (Behemoth, Obscure Sphinx…). Scenario za spot je pisao bend, dok je za snimanje bio zadužen Stefan Krečmar Krstić.

Chaoist (ex-Joys of Life), novi je black metal projekat temerinskog multi-instrumentaliste, potpisanog samo kao D. (Todesfall, Acid Father, Жегор). D. je nedavno objavio prvi EP Annul za italijansku etiketu WormHoleDeath. U nastavku pogledajte lyric video za numeru „Maeditation II“.

Persona, internacionalni modern metal bend koji predvodi naša Jelena Dobrić objavio je tokom 2021. album Animal koji i dalje uspešno promovišu. Za novi singl odabrana je pesma „You Can’t Stop Me“. Album je producirao Marco Meyer, dok je za mastering bio zadužen Martin Schnella. Spot potpisuje CTG Studios.

Internacionalni projekat Kaali predstavio je numeru „Necromanteion“ koja najavljuje novi EP. Bend je stacioniran u Sajgonu (Vijetnam), a članovi su sa četiri strane sveta – Srbija, Rusija, Južna Afrika i Velika Britanija. Na vokalima je Nišlija Viktor Nagradić (Suffering’s The Price). Pesmu je producirao Sava Tomić, na violi je Stevan Dobrota, a na perkusijama Matija Pešić. Za video je bio zadužen PICK – Seventy Heptagons.

Amor’s Arrows, power/heavy metalci iz Sremske Mitrovice, nakon dužeg vremena oglasili su se novim singlom „For the New Generations“. Pesma je zabeležena u studiju Joker u Rumi i naći će se na drugom albumu My World koji je u pripremi.

Novo ime na sceni je i novosadski groove metal sastav Noise Gate koji se širom auditorijumu predstavio singlom „Worm“.

Beogradski gitarista Uroš Andrijašević (ex-Draconic, Kuga) izbacio je sa svojim projektom VicktoR novu obradu, a reč je o metal verziji za mnoge nikad prežaljene SFRJ himne „Hej, Sloveni!“. Kako sve to zvuči, proverite ispod.

(SMP)

Komentari