Bendovi Chemical Tomb, Eyesburn, Šakal, Ascend, Satan’s Acolytes, Aberdar, Riverroth, Heretik, Dvoeverie i David Maxim Micić, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski crossover/thrash metal sastav Chemical Tomb najavio je debitantski album Inculated singlom „Cultural Genocide“. Album će objaviti RTR Records koji su nedavno objavili i album benda Oathbringer. Kompletan materijal snimljen je u studiju Citadela.

Nakon osam godina izdavačke pauze, crossover bend Eyesburn objavio je šesti studijski album Troops of Light. Izdanje je dostupno na vinilu, CD-u i na svim striming servisima. Video singl za pesmu “Aware (Bam Bam)” objavljen je na YouTube kanalu benda. Za sada nema naznaka da će bend album promovisati i uživo.

Pagan black metal sastav Šakal kojeg čini pet iskusnih članova novosadske metal scene, objavio je lyric video za pesmu „Dok gorim“. Bend trenutno sprema prvi album, čiji se izlazak očekuje uskoro.

Heavy metalci Ascend predstavili su prvi singl “Ascendancy/Into the Midnight”. Pesma je ujedno i najava debi EP izdanja Zero Hour koje će biti objavljeno krajem septembra i na kome će se naći ukupno četiri pesme.

Gitarski prog/djent/fusion metal heroj David Maxim Micić najavio je dugoočekivani album Bilo IV singlom „Dx2 is me“. Tačan datum izlaska albuma nije poznat u ovom trenutku, nakon što je David ponovo odgodio ovo izdanje.

Novosadski black/speed/punk bend Satan’s Acolytes objavio je singl „No Blasphemy“. Pesmu su napisali Stefan Dobeš, Davor Benka, Ivan Gašpar i Teodor Mandić, dok je istu miksao Szabolcs Kéringer.

Banjalučki stoner metal trio Aberdar nedavno je predstavio spot za pesmu „The Witch“ koja će se naći na albumu The Cult of the Naked Snail. Album će biti promovisan 24. septembra u KSET Pabu u tom gradu, a kao gosti će nastupiti Misery Crown iz Bihaća.

Thrash metal sastav Riverroth iz Novog Sada, objavio je singl “Call of the Void”. Pesma je zabeležena u studiju Svenajgore, a miks i master potpisuju Uroš Rakita i Luka Dozet.

Nikšićki gothic/pagan metal duo Dvoeverie (ex-Withed Tears) objavio je singl „Anglia“. Numera će se naći na narednom izdanju The Unwritten Psalms koje će biti dostupno od 1. oktobra.

Eksperimentalni fusion metal projekat Heretik iz Niša objavio je peti po redu singl „Anatema“. Kompletan materijal zabeležen je u sopstvenom studiju Heretik.

(SMP)

Komentari