Biće dobro vratiti se posle pandemije i tri otkazane turneje. Sjajna vest je da se svet vraća u normalu. Osećao sam sve ovo vreme da će doći dan kada ćemo ponovo svirati, te sam protekle godine radio na pripremi live setova, tražio rešenja za tehnička pitanja i pronašao dobre glasove. Najveća je promena što ćemo uključiti više horskih elemenata. Nas je šestoro koji pevamo i bila bi šteta ne iskoristiti taj potencijal. Stoga sam za mnoge pesme uradio horski aranžman, a onda i kvalitetnu produkciju. Naša je želja da ovi koncerti budu što bolji!

Rekao je ovo Brendan Perry, multiinstrumentalista i pevač sastava Dead Can Dance pred njihov nastup u srpskoj prestonici, koji će biti održan 12. maja u Štark Areni.

Iako muzičku magiju stvaraju već 40 godina, biće ovo tek drugi nastup Dead Can Dancea pred beogradskom publikom. Na prvom koncertu 2019. godine bili su oduševljeni reakcijom publike u prepunom Sava Centru i zato su odlučili da se ubrzo vrate u naše krajeve. Muzika sastava Dead Can Dance inspirisana je tradicionalnim zvucima Bliskog Istoka, Azije, istočne Evrope, severne Afrike, ali i muzikom Balkana i zato koriste originalne instrumente različitih kultura.

“Upoznao sam se sa balkanskom muzikom dok sam radio na albumu Dionysus. Otkrio sam ethno balkansku folk muziku i kulturu u kojoj su mnoge paganske tradicije i dalje aktivne i žive, pogotovo u nekim ruralnim područjima, kao na primer u Bugarskoj ili Srbiji. Istraživanje te muzike bio je deo procesa stvaranja albuma. Isto tako i istraživanje instrumenata. Tragao sam za instrumentima koji bi je istakli, kao što su duvački instrumenti, raznovrsni tipovi pastirskih frula ili oni koji dočaravaju zvukove prirode.” objašnjava Brendan.

Lisa Gerrard, jedan od najlepših vokala u svetu i muzički genije Brendan Perry će sa svojim sastavom nastupiti u posebno konfigurisanom prostoru Štark Arene, a svi koji žele da budu deo magije koju stvaraju još uvek mogu da kupe ulaznice na svim prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs.

(SMP)

Komentari