Beogradski sastav Vartra objaviće 29. aprila drugi studijski album Basma za nemačku izdavačku kuću CPL-Music. Na albumu će se naći osam pesama, od kojih je za prvi singl „Sena“ snimljen i spot koji možete pogledati ispod.

Nesvakidašnji muzički stil ovog benda predstavlja fuziju severnjačkog šamanskog bubnjanja, slovenskog i orijentalnog melosa sa područja Balkana i elemenata moderne muzike i plemenskih zvukova. Pored autorskih, tekstovi pesama baziraju se na obrađenim bajalicama i narodnim pesmama sa ovih prostora, pevanim na srpskom, makedonskom ili vlaškom jeziku.

Upečatljivost formacije Vartra zasniva se i na organskom zvuku ručno pravljenih bubnjeva i zvečki koje instrumentalista i pevač Siniša Gavrić izrađuje od životinjskih koža iz celog sveta, od drveta i prirodnih materijala iz reka i sa planina Srbije. Pored bubnjanja, mogu se čuti i instrumenti poput kavala, frule, saza, violine te didžeridua.

Za sjajan artwork i dizajn bila je zadužena Anđela Vujić, dok je fotke uradio foto studio VizArt.

Ako vas je sve ovo zainteresovalo, album možete poručiti direktno na sajtu izdavača, dok će kupovina u Srbiji biti omogućena preko samog benda.

Vartra - Basma

(SMP)

Komentari