Bendovi Infest i Nemesis najavili su zajedničku turneju koja će biti održana tokom maja i juna u nekoliko srpskih gradova.

„Razlog udruživanja snaga zasnovan je na želji za promocijom metal muzike i promovisanjem underground kulture širom Srbije. Celokupna turneja podržana je od strane Grom Records izdavačke kuće“, navedeno je u saopštenju koje smo dobili.

Spisak koncerata i gradova u kojima će pomenuti dvojac da nastupi izgleda ovako:

20.05. Zrenjanin – Klub Mitraljez
21.05. Beograd – Dom omladine Beograda
27.05. Požarevac – Klub KB
28.05. Užice – Gradski kulturni centar
29.05. Šabac – Klub Floyd
03.06. Bečej – Zombie
04.06. Novi Sad – SKCNS Fabrika

Infest važi za najaktivniji bend na domaćoj metal sceni, a u 2022. ekipa proslavlja 20 godina postojanja. Iza njih je šest studijskih albuma, kao i više od 15 evropskih turneja i nebrojeno nastupa na festivalima u regionu i Evropi. Trenutno promovišu aktuelni album Phychosis (Defying Danger Records).

Nemesis je jedan od aktivnijih mlađih bendova na domaćoj sceni. Sastav čini pet devojaka, a iza njih su nastupi na svim značajnijim festivalima u Srbiji i regionu, te nastup na glavnoj bini Exit Festivala. Do sada su objavili jedan album – The War is On, za Grom Records.

Više informacija o lokalnim predgrupama, prodaji ulaznica i drugim detaljima biće poznato u predstojećem periodu. Organizatori turneje su MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Infest Nemesis Tour

(SMP)

Komentari