Kragujevački metal sastav Oathbringer otkrio je naziv i omot debi albuma Tales of Glory, koji će biti objavljen za američko/evropsku izdavačku kuću RTR Records tokom 2022. godine.

Bend je osnovan u martu 2020. godine kao projekat gitariste Lazara Zakića, kome se potom pridružio Miloš Stošić na vokalima i bas gitari. Postava je kompletirana dolaskom gitariste Pere Đorđevića i bubnjara Bore Petrovića, nakon čega se ekipa posvetila komponovanju i snimanju pesama za predstojeći debi album.

– Radni naziv albuma bio je Stand or Fall, jer smo već imali nekoliko ideja za omote. Međutim, kada je produkcija bila gotova i morali smo da odlučimo koje umetničko delo da upotrebimo, pokazalo se da se ništa od toga nije uklapalo u koncept albuma. Rešenje smo pronašli u radu italijanskog dizajnera Velia Jošta koji je sarađivao sa bendovima kao što su Enforcer, Vulture, Luzifer, Medieval Steel, Toledo Steel itd. U skladu sa temom naših pesama koje su uglavnom inspirisane knjigama i filmovima iz oblasti epske fantastike i „Sword and Sorcery“ žanra, na kraju smo se opredelili za naziv Tales of Glory – objasnio je Miloš.

Podsetimo, sastav je nedavno realizovao live izdanje sa premijernog nastupa iz Kragujevca zajedno sa bendom Claymorean. Kako su tada istakli iz benda, to je bila prva prilika da se publika upozna sa radom Oathbringera, a sve autorske pesme sa koncerta naći će se i na predstojećem albumu.

Oathbringer - Tales of Glory

(SMP)

Komentari