Kragujevački heavy metal sastav Oathbringer objavio je koncertni snimak sa debitantskog nastupa iz Doma omladine u tom gradu. Koncert je snimljen 31. jula, a na njemu se našlo devet pesama, od kojih šest autorskih i tri obrade. To je bio i prvi nastup benda uopšte, a binu su to veče delili sa lazarevačkim metalcima Claymorean.

„Zbog celokupne situacije sa pandemijom, kako u svetu tako i kod nas, odlučili smo da u saradnji sa izdavačkom kućom RTR Records snimimo prvi zvanični live video, a koji je istovremeno i prvi koncert benda. Ovo je ujedno i prva prilika da se publika upozna sa radom benda, jer će se sve autorske pesme sa koncerta naći i na predstojećem albumu. Video je sniman i editovan od strane Lakija Lazarevića, a za audio produkciju pobrinuo se Ivan Ilić Ćili (Garage Studio)“, saopšteno je iz tabora benda.

Kada je reč o najavljenom debi albumu, radni naziv istog je Stand or Fall i na njemu će se naći devet autorskih pesama. Tekstovi su, kako kažu iz benda, uglavnom bazirani na epskoj fantastici i fantastici generalno, dok za muziku ističu da je heavy/speed usmerenja, ali se trude da ne budu ograničeni strogo na jedan pravac.

Materijal je snimljen u studiju Cooliana u Kragujevcu, pod producentskom palicom Marka Petkovića Petka, i biće realizovan pod okriljem RTR Recordsa. Zvaničan izlazak albuma očekuje se u prvom tromesečju 2022. u CD i digitalnom formatu.

Oathbringer je nastao kao projekat iza koga su stajali Lazar Zakić (ex Steel Hornet) i Miloš Stošić (Motorcharge, Deadly Mosh) bez pretenzija da to preraste u ozbiljan bend. Međutim, već posle prvih demo snimaka odlučeno je da se nađe stalna postava koja bi aktivno svirala uživo. U bend ulaze Bora Petrović (Motorcharge) kao bubnjar i Petar Đorđević kao gitarista, dok Miloš Stošić ostaje glavni vokal i basista, a Lazar Zakić ritam gitarista.

A kako sve ovo zvuči uživo, pogledajte u nastavku.

(SMP)

Komentari