Švedski power/heavy metal sastav Sabaton objavio je danas novi album The War to End All Wars za Nuclear Blast Records. Na albumu se, između ostalih, našla i pesma „Lady of the Dark“, posvećena junakinji Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, Milunki Savić.

„Milunka Savić je bila Srpkinja koja je zauzela mesto svog brata u vojsci. Delimično prerušena u muškarca, na kraju se našla među najodlikovanijim vojnicima Prvog svetskog rata“, naveli su iz benda.

Napisan i snimljen tokom globalne pandemije COVID-19, konceptualni album sa 11 pesama još jednom duboko uranja u zverstva, čuda i događaje vezane za Prvi svetski rat početkom 20. veka. Album je dostupan u velikom broju ekskluzivnih formata, uključujući LP, CD i kasete, od kojih će većina biti dostupna u limitiranim tiražima.

Podsetimo, Sabaton je takođe posvetio pesmu hrabrim srpskim vojnicima u bici za Beograd u Prvom svetskom ratu, „Last Dying Breath“, koja je u međuvremenu postala veliki hit na našim prostorima. Ne sumnjamo da će tako biti i sa pesmom „Lady of the Dark“.

U nastavku poslušajte kako zvuči:

(SMP)

Komentari