Za manje od četiri meseca nakon realizacije albuma Master of Peace, novosadskih heavy metalaca Armageddon koje predvodi multiinstrumentalista Đorđe Letić, stigao je i zajednički album ovog sastava sa drugim Letićevim projektom – V.I.T.R.I.O.L., pod nazivom Witches and Fairies.

Album je snimljen u SKC Fabrika 26. oktobra 2017. godine u Novom Sadu, kada je V.I.T.R.I.O.L. nastupio kao predgrupa duetu Master Guitar (Thomas Zwijsen i Ben Woods) na njihovoj evropskoj turneji.

„Za razliku od online izdanja, koje smo već imali prilike da čujemo, na ovom, fizičkom izdanju, specijalno za audiofile, nasnimljeni su novi instrumenti, kako bi zvuk bio što potpuniji. Pored uobičajene postave V.I.T.R.I.O.L.-a, u nekim pesmama dodati su bas gitara, harmonika, daire i tapšanje, čime je album dobio na energiji i dinamici“, navodi se u saopštenju.

Dodatne instrumente odsvirao je Đorđe Letić, nakon čega je sve miksovano i producirano u muzičkom studiju Aleksandra Bojanića, Novom Sadu.

Vitriol - Armageddon - Witches and Fairies

„Poslastica za kolekcionare je booklet od 16 strana, plus bonus nalepnica sa artworkom albuma. Autor artworka je poznati novosadski dizajner Čaba Nemet. Kao model sa naslovne strane, za vilu i vešticu pozirala je Marijana Puškar“, stoji u saopštenju.

Svi muzičari sa ovog izdanja učestvovali su i na albumu Master of Peace. Ispred V.I.T.R.I.O.L.-a nastupili su Marta Balaž – sopran i Florijan Balaž – violina, a predstavnici Armageddon, bili su Vanda Marijanski – mecosopran, Zoran Šandorov – rock vocal i Đorđe Letić – gitara i prateći vokal. Nenad Patković, specijalni gost, svirao je flamenko gitaru na tri pesme.

Treba pomenuti da na ovom albumu možemo čuti originalnu, akustičnu verziju pesme „Druid“, koja je objavljena u sympho metal maniru na pomenutom Master of Peace albumu. Od poznatih „zajedničih“ pesama oba benda, tu su „Bastet“ i „Back to Elfish Land“. Umetnički, najveće iznenađenje je flamenko verzija renesansne pesme „Greensleeves“, sa improvizacijama Nenada Patkovića.

Povodom dva jubileja, 35 godina od formiranja Armageddona i 30 godina od formiranja V.I.T.R.I.O.L.A.-a, Tmina Records objaviće fizička izdanja svih live nastupa oba sastava koja su do sada bila dostupna samo u online varijanti.

„Do kraja godine očekujemo još 3 CD-a, čije naslove za sada nećemo otkrivati“, zaključuje se u saopštenju.

(SMP)

Komentari