Demo Body Graveyard, beogradskog death metal sastava Mind Rape, osvanuo je na YouTubeu 30 godina nakon snimanja.

Sastav je 1989. godine osnovao frontmen Eyesburna Nemanja Kojić Kojot kada je imao samo 14 godina!

– Tada sam želeo da napravim svoj prvi bend i zajedno sa prijateljima Vladimirom Bakićem i Andrejom Bunuševcem osnovao sam Mind Rape. To je u početku bio hardcore/punk bend, jer nismo mi tada bili tehnički dovoljno potkovani da sviramo neki death metal ili grind koji se desio kasnije. Imali smo u tom periodu i nekoliko svirki, uglavnom po osnovnim školama – priča nam Nemanja.

Nešto kasnije su se članovi promenili, pa su pored Nemanje na gitari, tu bili i pevač Goran Munćan, bubnjar Sava Vrbaški i basista Viktor Kiš. Ova ekipa zabeležila je i jedini demo.

– Pošto smo svi izlazili „kod konja“ i svi se manje-više znali i družili, u nekom momentu me je Kojot pozvao da pevam, jer smo tada dosta vremena provodili u druženju u gradu – priseća se Goran Munćan i dodaje da su tih godina dosta slušali death metal.

– Kojot je težio tom nekom zvuku poput Sepulture, Obituary, Entombed, dok sam ja najviše voleo skandinavski death metal (Carnage, Unleashed, Dismember…) – kaže naš sagovornik.

Nakon kraćeg navežbavanja, otišli su u studio Akademija gde su u prvoj nedelji januara 1991. snimili Body Graveyard demo sa dve numere, „On The Edge“ i „Corporal Punishment“.

– Bili smo drugari sa Bloodbath, pa nam je Staća snimio solažu, a taj neki matoran Di Gezza (producirao njihov Toxic Death EP) nam je uradio produkciju. Imali smo kraću fazu u kojoj ja sviram bubanj i pevam, Nemanja gitaru i neki ortak bas i tada smo skroz otišli zvučno na fjordove Skandinavije, ali sam ja otišao u JNA a Kojot u Dead Ideas, pa se bend jednostavno ugasio – kaže Goran.

Kako je sve to zvučalo, poslušajte ispod.

(SMP)

Komentari