Thrash metal sastav Alitor objaviće tokom avgusta novi EP Spoznaja. Biće to prvo izdanje inđijskog sastava koje će biti otpevano na srpskom jeziku.

Na EP-u će se naći tri pesme, i biće dostupan u fizičkom obliku (CD, Miner Records), kao i na brojnim digitalnim platformama (Take It Or Leave It).

„Nakon 10 godina postojanja (ove godine slavimo jubilej) i tri studijska izdanja na engleskom jeziku, odlučili smo da ovo izdanje bude na našem maternjem, SRPSKOM, jeziku. Omot je delo Marka Danilovića Tihog, poznatog digitalnog umetnika i bubnjara sastava Quasarborn. Tihi je naš dugogodišnji prijatelj, umetnik čiji lik i delo mnogo cenimo. I ovim putem mu se zahvaljujemo na predivnom radu, koji je na svojevrstan način ovekovečio naše dugogodišnje prijateljstvo-saradnju. Kao i do sad, muzičku produkciju albuma potpisuje Luka Matković (Citadela Sound Production), takođe iz sastava Quasarborn“, naveli su iz benda.

Alitor - Spoznaja

Podsetimo, poslednji album II Alitor je objavio u novembru prošle godine nakon višegodišnje pauze. Sastav je pre par dana nastupio na EXIT festu, te najavio i letnju turneju po Srbiji čije datume možete da vidite ispod.

Takođe, bend je u procesu snimanja spota za numeru „Prav“, koja će biti realizovana u saradnji sa Igorom Stanićem (SMP, Graveyard Neighbour Photography…).

Alitor - Tour 2021

(SMP)

Komentari