Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je povratak Demofesta, najvećeg festivala te vrste u regionu koji se u gradu na Vrbasu održavao do 2018. godine.

– Razgovarao sam sa ljudima koji su organizatori Demofesta i bio je plan da se već ove godine taj festival vrati, međutim mesecima unapred su bile potrebne pripreme za to, čak od januara je trebalo da se intenzivno radi na tome. Organizatori su rekli da je to izazovno, finansijski zahtevno, kao i da treba obezbediti sve demo bendove, izvođače koji bi došli. U suštini skupa i zahtevna organizacija, a ne znamo šta će biti zbog korone. Pričekaćemo ovu godinu, a naredna godina će biti sigurno pravo vreme za Demofest – rekao je Stanivuković za banjalučke Nezavisne novine.

On je dodao da grad Banjaluka želi da podrži povratak brojnih festivala koji su u prošlosti ugašeni, te da dodatno osnaži postojeće kapacitete.

– Mi moramo, hoćemo, želimo i živimo za ovakve događaje. Posle ove pauze, ovakve stvari su nam nasušna potreba, da grad ima što više ovakvih događaja i da privlačimo zvezde iz regiona“, rekao je Stanivuković.

Podsetimo, Demofest je pokrenut 2008. u Banjaluci i od tada se održao 10 puta, zaključno sa 2018. godinom. Na festivalu je nastupilo nekoliko stotina bendova iz zemlje i regiona, dok su u revijalnom delu zasvirali i svetski poznati sastavi poput The Sisters of Mercy, Guano Apes, Asian Dub Foundation, Gentleman, Skindred…

(SMP)

Komentari