I dok je muzička industrija još uvek na kolenima, posebno onaj deo koji se tiče koncerata i turneja koji su potpuno obustavljeni u prvoj polovini prethodne godine (zadnji veći metal koncert kod nas bio je Rhapsody of Fire 8. marta 2020.), u prilici smo da konačno najavimo jedan događaj i da se u isto vreme nadamo da će isti zaista i da se održi. Naime, ako sve bude kako treba, legendarni mađarski black metal sastav Tormentor nastupiće premijerno 3. februara 2022. godine u Domu omladine Beograda!

„Kultno ime svetske black metal scene, ultimativna inspiracija velikom delu poznatih bendova ovoga stila Tormentor, konačno dolaze u Srbiju. Legenda koja je nastala u Mađarskoj polovinom osamdesetih godina prošlog veka i temelj black metal podzemlja. Predvođeni lucidnim i provokativnim frontmenom Atilom koji je svoju svetsku slavu stekao u norveškom bendu Mayhem, Tormentor će u Beograd doneti stari duh sirove i surove black metal scene kakva je bila na svom samom početku“, saopštili su organizatori, MM Concerts/Serbian Hellbangers.

Isto veče, pred publiku će i sve popularnija black metal kreacija Cult of Fire iz Češke.

„Bend je na sebe privukao ogromnu pažnju već sa albumom prvencem, a svaki sledeći kako studijski, tako i koncertni korak činio ih je sve popularnijim i traženijim“, dodaje se u saopštenju.

U ovom trenutku nije poznato kada bi prodaja karata mogla da počne.

„Čim se steknu uslovi za početak prodaje istih, svi će biti blagovremeno obavešteni“, poručili su organizatori, i dodali da odustajanja – nema:

„Nema odustajanja! Nema takozvano ‘novo normalno’! Ili povratak u ono što suštinski osećamo, ili FUCK OFF!“

Kako su sve prognoze u ovom trenutku neizvesne, ostaje da vidimo kako će se situacija dalje odvijati. Za sve aktuelne informacije zapratite zvanični Facebook event.

Tormentor u Beogradu

(SMP)

Komentari