Bendovi Seliacka Krv, Monolith, Dreddup, Motorcharge, Mrtvi, Armageddon, Aberdar, te Gordan Lazinica, predstavili su ovih dana novi materijal.

Seliacka Krv, melodic death metal (ili brutal agrodeath, kako se sami deklarišu) projekat koji se oglasi s vremena na vreme a koji predvodi Lukáš Sýkora (Bane, ex-Dark Dawn), predstavio je singl „Za svieže škvarke aj ruku do ohňa“. Na vokalima je Ján Bohuš, dok je bas gitaru odsvirao Vlasto Lomen. Pesmu sy snimali, miksali i masterizovali Rodoljub Raičković i Lukáš Sýkora.

Novooformljeni hard rock/stoner sastav Monolith iz Novog Sada objavio je singl „Bargaining“. Bend je nastao početkom ove godine, a osnovali su ga Marko i Nebojša, inače članovi heavy metal benda Thundersteel koji su došli na ideju da se oprobaju u drugom žanru. Ubrzo su im se pridružili Ognjen iz Blizzard Wizard (Black Sabbath tribute) i Ivan iz benda Ognjena Kočija. Pored ove, snimljene su još dve numere, a u pripremi je i konceptualni album Five Stages of Grief. Za miks i mastering pesme bio je zadužen Stefan Kovačević (Forever Storm/Blacksmith Studio).

Kada smo već kod Stefana Kovačevića, on je zajedno sa sestrom Emilijom pre dve godine snimio akustičnu verziju pesme „Battle Cry“ njegovog benda Forever Storm, inače sa albuma Soul Revolution.

„Sklopom raznih okolnosti „Battle Cry“ ne izbacismo do sada! (smeh) Uživajte u ovoj nadasve chill-out verziji pesme“, poručuje Stefan.

Novosadski Dreddup, dobro poznati industrial rockeri, rešili su da trenutni manjak koncertnih aktivnosti iskoriste kreativno radeći aktivnije na novom albumu Romance of Romans a istovremeno snimajući spotove za pesme sa još uvek aktuelnog albuma Soyuz. Tako je na red došao spot za pesmu „Dark Street Boys“ koja bend zvučno vraća u nihovu najraniju fazu iz devedesetih kada su u svojoj muzici imali upliv industrial rock i digital hardcore žanrova. Zvanično je predstavljen i novi gitarista Norbert kojeg od ranije znamo iz death metal benda Ashen Epitaph. Režiju spota i editing potpisuje frontmen benda Mihajlo Obrenov.

Kragujevački Motorcharge predstavio je numeru „Lost Cause“, inače obradu australijskog pub rock benda Cosmic Psychos, na kojoj gostuje i Saša Vujić Vuja, gitarista i pevač kultnog kragujevačkog punk benda KBO!. Ovo je ujedno i najava novog albuma koji ce izaći početkom sledeće godine, ponovo za RTR Records.

Mrtvi, eksperimentalni black metal one-man projekat multiinstrumentaliste Damjana Stefanovića (Goddess, ex- Sarah Jezebel Deva), objavio je singl „Chains of Illusion“ koji najavljuje album Omniscient Hallucinatory Delusion koji će biti objavljen za indijski Transcending Obscurity Records.

Aktivni su i novosadski heavy metal veterani Armageddon. Pored novog albuma Master of Peace na koji se čekalo poprilično dugo, tu je i spot za bonus numeru sa istog, „Sky Painter“. Za mikrofonom je ponovo Zoran Šandorov, a više utisaka o albumu, čitajte u recenziji ovde.

Pomenimo ovde i nove alter/rock metal snage iz Banjaluke, Aberdar. Ekipa je nedavno predstavila singl „Slešer“, koji možete poslušati ispod. U postavi Aberdara su pevač i gitarista Bojan Bujić, basista Nikola Paspalj, te bubnjar Nikola Pekez. Pesma je snimljena u studijima Oksigen i Kod Dine, a miks i master potpisuje Studio Buya.

Somborac Gordan Lazinica (ex-Salvation Zer0), objavio je singl „Meri Dopins“. Pesma je zabeležena u studiju Blaze u Beogradu. Snimanje, miks i mastering uradio je Miloš Mihajlović, dok su producentski deo posla zajednički obavili Lazinica i Mihajlović.

(SMP)

Komentari