Kikindski groove metal sastav Downstroy danas proslavlja 16. rođendan! Bend je osnovan davne 2004. godine i važi za jedan od istrajnijih na domaćoj sceni.

Pevač grupe Darko Živković, koji je ujedno i zamenik urednika na našem portalu, kaže da mu se čini neverovatnim činjenica da je prošlo toliko godina od kako je Downstroy počeo sa radom.

– Da, prosto je neverovatno da je prošlo već 16 godina od osnivanja benda. Sad ne samo da smo sastav sa najdužim stažom ikada u Kikindi, nego i šire, barem što se metal zvuka tiče. Zaista smo ponosni na tu činjenicu, jer smo svih ovih godina vredno radili, svirali i stvarali. Nismo nikada pravili pauze, niti bilo šta slično. (smeh) Pandemija nam je odložila najavljene koncerte i aktivnosti, ali isto toliko dala vremena da sednemo i poradimo na demosima za sledeći album koji je definitivno u pripremi – kaže Darko.

Sastav je do sada realizovao album, dva EP-a, te nekoliko singlova. Poslednje izdanje Clone objavljeno je krajem 2018. godine za Nocturne Media.

Inače, bend je nastupao po celoj Srbiji i okolnim zemljama, dok među bitnijim momentima u karijeri spada nastup na Wacken Festu, zahvaljujući pobedi na Ex-YU WOA Metal Battle takmičenju 2007. godine.

Svojevrstan rođendanski koncert grupa će održati 19. juna u klubu CK13 u Novom Sadu, zajedno sa Dreddup i Offscore, dok je za avgust planiran nastup u Somboru.

Downstroy danas čine vokal Darko Živković, gitaristi Miloš Šegrt i Lazar Mijatović, basista Marko Barjaktarević, te bubnjar Nebojša Tepić.

Redakcija SMP-a ovom prilikom čestita rođendan ekipi iz benda, uz želje da potraju još bar toliko. \m/

(SMP)

Komentari