Bendovi Agnostic Front, Shining, Nervosa, Death Before Dishonor, Rattus, Terminal Prospect, Bohemyst, Armada i drugi, žestoko su pojačanje ovogodišnjeg EXIT festa, koji će biti održan od 9-12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Kako je to već godinama praksa, gitarski zvuk podjednako brane brojni metal, hardcore i punk bendovi, među kojima su veterani ovih pravaca, aktuelni afirmisani sastavi, ali i mlađa imena čije vreme tek dolazi.

Deo snažne postave Explosive bine biće jedno od najvećih svetskih imena HC pravca Agnostic Front, bostonski HC sastav Death Before Dishonor, anarho-punkeri Rattus, avangardni norveški sastav Shining, kao i street punk bend iz Londona Guitar Gangsters.

Ovom gitarskom prazniku pridružuju se jedno od najkvalitetnijih imena skandinavske scene Misconduct, danski punk rock trio Movement, death thrash metal iz Švedske, Terminal Prospect, death black metal iz Češke Bohemyst (ex-Avenger), brazilski sveženski thrash metal bend Nervosa, te finski gothic metal sa primesama dark rocka Lamori, lucidna fuzija black metala i surovog HC zvuka Hexis i meksička death metal mašinerija Armada. Na ovogodišnjem EXIT-u nastupiće i Marky Ramone, bubnjar legendarnog punk sastava The Ramones, a pored njega, na Fusion binu iz Švedske stižu i hard rock/metal heroine Thundermother.

Svoje predstavnike imaće i regionalna i domaća scena, koju će za specijalnu proslavu 20. rođendana EXIT festivala činiti veterani groove /hardcore metala Overdive i hardcore punk borci Proleće koji će na Exitu obeležiti 30 godina od nastanka. Svoje mesto dobili su stoneri Hill, death metalke Nemesis, te grindcore ekipa Stranger iz Hrvatske. Publika će takođe uživati i u nastupima nekih od najboljih domaćih thrash metal bendova Alitor i War Engine, kao i hrvatskih hardcore punkera Smrt razuma.

Ulaznice

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja 55% uštede u odnosu na finalnu cenu. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice Exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix, a u prodaji su i turistički paketi koji pored ulaznice obuhvataju i smeštaj i prevoz, dostupni putem zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip.

(SMP)

Komentari