Dvadeseto izdanje EXIT festivala biće održano od 9-12. jula 2020. u Novom Sadu, a upravo su objavljena prva imena koja će nastupiti na jubilarnom izdanju najvećeg muzičkog događaja u Srbiji i šire.

Prvi slavljenički EXIT talas donosi pregršt gitarskih titana, kao što je moćna brazilska Sepultura, kultna grupa koja iza sebe ima čak 14 albuma, a početkom sledeće izbacuje i novi Quadra, i rifove koji su obeležili istoriju metala, ali i rock muzike u celini.

Na tvrđavu dolazi i njujorška hardcore/crossover ekipa M.O.D. (Method of Destruction), ruski Moscow Death Brigade, prog metal post/rock gerila Crippled Black Phoenix, te jedan od vodećih post-punk dark-wave bendova She Past Away i britanski metalcore sastav Bury Tomorrow.

Gitarski zvuk će, po svemu sudeći, i te kako biti zastupljen na predstojećem EXIT-u, što nas svakako raduje.

Uz EXIT na more

U toku je velika novogodišnja akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica. Akcija traje do kraja godine i dovoljno je samo da se svi postojeći i budući kupci posle registruju u periodu od 1. do 29. februara na sajtu exitfest.org gde mogu i da kupe ulaznice, kao i direktno u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na sajtu exittrip.org.

(SMP)

Komentari