Bendovi All My Sins, Oculus, Soul Butcher, Decrepancy, Gomorra, Futurephobia, Chemical Tomb, Demeteor, Phrenia, Offscore, Firmament i Fluid Underground, predstavili su ovih dana novi materijal.

Black metal sastav All My Sins objaviće 20. februara EP Plamen i Led za združenu underground etiketu The Alliance of Casus Belli Musica & Beverina, o čemu smo već pisali. Ovom prilikom, premijerno donosimo pesmu „Ogledalo Lune“, obradu sastava Luna koja će, zajedno sa još dve numere, da se nađe na pomenutom EP-u.

– Plamen i Led dva su iskonska simbola koja su podjednako zastupljena i razumljiva na svim slovenskim jezicima, odnosno južnoslovenska transliteracija koja dosledno odražava dualnost i unutrašnju suštinu predstavljenu na ovom zapisu – objasnili su iz benda naziv predstojećeg izdanja.

Oculus, internacionalni black/death metal projekat sa članovima iz SAD i Evrope a u kojem je i pevač/gitarista Kozeljnik (The Stone, May Result, solo radovi), objavio je ovih dana EP Relinquishment of Existence. Na EP-u se nalaze dve pesme koje zbog dužine trajanja nisu uspele ući na debi album The Apostate of Light iz 2017. EP se za sada može poslušati na BandCampu i YouTubeu, a uskoro će se pojaviti i kao zvanično izdanje.

Soul Butcher je one-man projekat iz Šida sirove black/punk metal orijentacije, po uzoru na bendove poput Darkthrone i Hellhammer. Iza ovog projekta stoji Igor „Nocturnal Goatlord“ Poprocki (Atomski Rat, Rđa). Nakon nekoliko probnih singlova snimljen je prvi zvanični demo snimak Goat Cunt, na kojem se nalazi pet pesama.

Decrepancy, pomalo zaboravljeni jagodinski death metal sastav, singlom „Molesting the Tormentor“ zvanično najavljuje drugi album Dying Nature čiji se izlazak očekuje tokom godine. Na pesmi gostuje Per Boder (God Macabre, Mordbrand).

Švajcarski heavy/power/thrash metal sastav Gomorra (ex-Gonoreas), kog predvodi gitarista Damir Eškić poreklom iz Prijedora u RS, objaviće tokom aprila album Divine Judgement podsredstvom Noble Demon Recordsa. Album najavljuje video spot za numeru „Gomorra“. Ovde ćemo podsetiti da se Damir prošle godine pridružio legendarnom Destruction i sa njima već objavio album Born to Perish.

Bend Futurephobia, takođe iz već pomenutog Prijedora, predstavio je singl “Spirit With the Axe”. Ovo je treći najavni singl predstojećeg EP izdanja čije je snimanje sastav priveo kraju još u martu prošle godine, a izdanje je planirano za početak 2020.

„Thrashing Satan“ je prva ekranizovana numera beogradskog crossover/thrash metal benda Chemical Tomb. Pesma se nalazi na debi EP-u Unsportsmanlike Conduct, a kadrovi korišćeni u spotu zabeleženi su na nastupu u Novom Sadu.

Demeteor je solo projekat Dimitrija Pešića, još jednog našeg čoveka nastanjenog u Švajcarskoj. Drugi njegov singl nosi naziv „Vampire“, a za komponovanje, snimanje, miksanje zadužen je bio Dimitrije. Kako kaže, uticaji se kreću od old school heavy/thrash metala do modernog hard rock zvuka.

Modern/electro metalci Phrenia iz Ade predstavili su spot za numeru „You Belong Here“ i to je prvi singl sa novog albuma koji već uveliko snimaju u studiju AlXiN u tom gradu.

– Pesma “You Belong Here” govori o tome kako je to kada se osećaš kao da nisi sa ove planete. U ovakvim situacijama ljudi često odustaju, a u realnosti im je potrebno nekoliko lepih reči i možda ruka koja bi ih držala kako bi prevazišli svoje probleme – objašnjavaju iz benda.

Spot je snimao i montirao Endre Szabó (Orkotic), dok je jedna od uloga pripala Nikoli Mijiću (Dreyelands, Alogia, Chainroom Studio).

Offscore je novosadski alternative/metalcore bend koji je nastao 2015. godine. Prvobitni naziv benda bio je Aza Guilla. Snimajući album u studiju Blaze, bend menja ime i nastavlja sa novom postavom. Pesma „Face It Again“ govori o unutrašnjim problemima i odlukama u čoveku dok se bori da ih prevaziđe.

Firmament je industrial/gothic metal projekat iz Srbije. Na muzici zajednički rade Miloš Antić Shomy i Milan Simić Mosi iz Majdanpeka. Prvi singl „Plague“ je pesma koja najavljuje album System 2.0. čiji se izlazak očekuje tokom godine.

Fluid Underground, stoner/fuzz rock bend iz Vlasotinca predstavio je spot za pesmu „Potopiće se obale“. Kao i prethodna dva singla, pesma je snimljena u studiju Košnica u Kruševcu pod producentskom palicom Zorana Vasića.

– Spot je snimljen na prelepom i poprilično strmom Jastrepcu i iza kamere se ovog puta našao Dandi Nešić, dron je vozikao Dejan Jovanović, a za montažu i kolor korekciju pobrinuo se Ivan Matejić – navode iz benda.

(SMP)

Komentari