Švajcarsko-srpski gothic metal sastav Evolucija nastupiće tokom narednih meseci u Rusiji, Belorusiji i Švajcarskoj.

Prvi na redu su koncerti u Sankt Petersburgu (6. septembar) i Moskvi (8. septembar), gde će Evolucija nastupiti kao specijalni gosti „heavy metal kraljici“ Doro. Sledi potom svirka u Minsku sa bendom Children of Bodom 4. oktobra, te u Cirihu 8. novembra, gde Evolucija nastupa kao glavni bend večeri.

Sastav će na ovim koncertima promovisati aktuelno izdanje Hunt, koje je pobralo dobre recenzije u zemlji i inostranstvu, gde je između ostalog izabran za album godine 2018. po mišljenju čitalaca nemačkog magazina Cute and Dangerous, a što je pomoglo bendu da skrene pažnju na svoj rad.

– Veliku ulogu svemu je imalo to što je naš album proglašen za album godine u Nemačkoj. Tako smo postali interesantni booking agencijama. Odmah nakon toga smo svirali sa grupom Necronomicon, zatim Goat Hell Festival u Puli. U međuvremenu smo potpisali za Alpha Omega Management i stvari tako digli na jedan viši nivo. Na našu veliku radost oni rade odlično i profesionalno svoj posao – kaže za SMP lider benda Dragiša Marinjes.

Evolucija plakati

On je dodao da je velika čast nastupiti sa velikim imenima kao što su Doro i Children of Bodom.

– Pruža nam se mogućnost da našu muziku predstavimo što široj publici i na taj način dođemo do novih fanova. I medijski smo sve više zastupljeni na većim svetskim portalima, časopisima i radio stanicama. Naravno, ne zaboravimo da su ovako veliki nastupi za bend i jedno veliko iskustvo. Pauzu između nastupa koristimo da radimo na novom albumu – zaključio je naš sagovornik.

(SMP)

Komentari