Ovakvih bendova i izdanja baš i nema mnogo na domaćoj sceni, pa ako ste fan pomenutog pravca, volite da čujete ženski glas preko metal rifologije a i ne bežite od klavijatura kao đavo od krsta, Evolucija i ovaj album su svakako topla preporuka

Hunt je treće studijsko ostvarenje srpsko-švajcarskog sympho metal sastava Evolucija, a prvo na engleskom jeziku. Ekipa je karijeru započela u Švajcarskoj, da bi od pre par godina glavni ljudi sastava, bračni par Dragiša i Ilana preselili u Srbiju, tačnije Ćupriju, odakle sada deluju. Debi album Baklja slobode bend je izbacio 2008. godine, a prvi konkretan uradak iz Srbije, album Igra počinje, objavljuju 2016. Novi album je realizovan preko nemačkog Pure Steel Recordsa, dok je u našim krajevima dostupan kroz distribuciju RnR Recordsa. U postavi benda danas su, dakle, pevačica Ilana Marinjes-von Arx, basista Dragiša Marinjes, gitaristi Stevan Miletić i Igor Miladinović, te bubnjar Goran Nikolić.

Evolucija je, kako već pomenuh, sastav koji se kreće pretežno kroz symphonic metal i heavy metal vode, i ne trudi se da pomera granice pomenutih žanrova, niti metal muzike u bilo kom pravcu. Pevljive pesme, kristalno čista produkcija, klavijature, ženski vokal… sve što smo čuli više puta u prošlosti – i što ili volimo, ili ne volimo – u zavisnosti od preferencija po pitanju omiljenih metal podpravaca.

Prepoznatljiv zvuk bez naročitih iznenađenja nije jedino što znamo ovde – naime, ovaj album zapravo je engleska verzija prethodnog, pa ako ste bili u prilici da ga poslušate, znate šta vas čeka, minus srpski jezik. Kad smo kod jezika, Ilana je inače švajcarskog porekla, i njen izgovor srpskog jezika nikad nije bio naročito ubedljiv, što je donekle i razumljivo. Nažalost, problem je što joj ni engleski nije jača strana, pa bi akcenat/izgovor na Huntu bio i verovatno najveći problem u zvučnoj slici Evolucije (počesto je skoro nemoguće razumeti koje reči izgovara, pa ni da je engleski u pitanju). Ako vas, međutim, takve stvari ne dotiču preterano, valja reći da Ilana ima prijatan, emotivan i nežan glas, a i kao pojava je harizmatična – što su sve jako bitne stavke za svaki bend ovog pravca.

Ovaj album zapravo je engleska verzija prethodnog, pa ako ste bili u prilici da ga poslušate, znate šta vas čeka

Ekipa iz Evolucije vešto barata instrumentima, a uverljivi su i sa kompozitorske/aranžmanske strane, pa ovde imamo gomilu vrlo dobrih pesama koje će vam se lako zalepiti za uvo i koje ćete pevušiti već nakon par slušanja. Nemam apsolutno ništa protiv ovakvog pristupa, naprotiv, u eri hroničnog nedostatka koncentracije i scene koja je pretrpana raznoraznim bendovima koji na uštrb jasne strukture i dobrih pesama pokušavaju da postignu bilo kakvu originalnost, ovo je svakako osvežavajući pristup. Takođe, ovakvih bendova i izdanja baš i nema mnogo na domaćoj sceni, pa ako ste fan pomenutog pravca, volite da čujete ženski glas preko metal rifologije a i ne bežite od klavijatura kao đavo od krsta, Evolucija i ovaj album su svakako topla preporuka.

Evolucija – Hunt spisak pesama:

1. Hunt
2. A Rose With No Name
3. Velvet Cage
4. Poet
5. Reflections on a Blade
6. Portrait
7. Wish
8. Lonely
9. Remorse
10. Metamorphosis

Evolucija - Hunt
Produkcija83%
Originalnost60%
Vizuelni identitet81%
Uverljivost80%
76%Finalni utisak

Komentari