Beogradski thrash metal sastav Sigma Epsilon ovih dana zvanično je objavio debi EP Svi putevi vode do smrti, a upravo je predstavljen i video za istoimenu numeru.

Sigma Epsilon osnovali su bivši članovi benda Prisoner, pevač Emil Ivošević i gitarista Stefan Tomić, da bi im se par godina kasnije pridružila i gitaristkinja Aleksandra Stamenković (Jenner), bas gitarista Luka Matković (Quasarborn, Bombarder), te bubnjar Nikola Simonović (takođe ex-Prisoner).

Sigma Epsilon - Svi putevi vode do smrtiEP je snimljen u Matkovićevom Citadela Sound Production studiju krajem 2017., odnosno početkom 2018. godine, nekoliko meseci pre formiranja celog benda, tako da je sve gitare snimio Stefan, bubnjeve Nikola i vokal Emil. Studijski deo posla su Stefan i Luka zajedno obavili, Stefan je odradio kompletan miks, a Luka je bio zadužen za master.

Materijal je konačno objavljen 5. juna tekuće godine za Miner Records. Kako kažu iz benda, pesme na EP-u zamišljene su kao etape života, a ceo koncept zasniva se na životnom putu čoveka koji ne vidi izlaz iz mraka koji ga obuzima. Ističu i da je „Zaborav“ jedina pesma koja je napisana u drugom licu – u toj pesmi Smrt se obraća čoveku koji je već otpisan sa liste.

Kada je reč o budućim planovima, iz tabora benda za naš portal potvrđeno je da će u narednom periodu biti snimljeni spotovi i za preostale tri pesme sa EP-a, dok je na redu i promovisanje izdanja domaćoj publici u što više gradova Srbije. Takođe, ekipa radi i na prvom full-length albumu.

Recenziju EP-a koju je napisao naš Igor Stanić pročitajte ovde, a kako sve to izgleda i zvuči, pogledajte u nastavku.

(SMP)

Komentari