Novosadski bendovi ovih dana bili su najaktivniji na domaćoj sceni. Novi materijal tako su predstavili NS sastavi Obscured, Wolf’s Hunger, Velar i Senshi.

Melodic black/death metal bend Obscured oglasio se live videom sa festivala Metal Madness koji je održan u Novom Sadu prošle godine. U pitanju je numera „Glykon Cult“ koja će se naći na trećem studijskom albumu grupe koji je trenutno u procesu snimanja. Snimanje pesme je odradio ZoxCom, dok je editing i post produkcija poverena Pagan Witch.

Black/thrash metalci Wolf’s Hunger u pauzi rada na novom albumu oglasili su se još jednom obradom, a ovog puta su u pitanju njihovi sugrađani Ritam Nereda i kultna pesma „Heroj“. Ono što je zanimljivo je da je pesmu kompletno otpevao Veljko, inače originalni pevač/gitarista i jedan od osnivača benda Wolf’s Hunger, koji duže vreme nije čan grupe.

Tročlani eksperimentalni sastav Velar objavio je numeru „Electric Birds“ kojom predstavlja debi album Yemen koji će se pojaviti do kraja godine.

Iz benda su poručili da će materijal predstaviti pesmu po pesmu pre toga kao zasebne singlove.

Inače, Velar je osnovan u Novom Sadu, a osnovna ideja benda jeste kombinovanje raznih žanrova, kao što su stoner, post rock, progressive metal i elektronska muzika. Prvi EP, pod nazivom Velar, je izašao 2014. Od tada je bend pažljivo i temeljno radio na pomenutom debi albumu.

Pomenimo ovde i da su ragga metalci Senshi (trenutno na turneji po Japanu!) objavili singl-spot za numeru “Red Alert” koja se nalazi na debi albumu Senshi no Seishin. Miks i master albuma potpisuje Origin Studios, dok su na spotu radili Damir Trnovac, Blackout Crew i Adam Rakić.

(SMP)

Komentari