Ruski sympho/pagan black metalci Welicoruss, kako je već poznato, održaće tokom juna dva koncerta u Srbiji. Ekipa će 9. juna da zasvira u klubu Dvorište u Novom Sadu, te dan kasnije u beogradskom Domu omladine. Ekskluzivno za SMP, gitarista benda Gojko Marić otkriva šta fanovi u Srbiji mogu da očekuju od ovih koncerata.

– Od albuma Az Esm’ radili smo bez prestanka i bili smo na turneji i svirali gde god je moglo, i sada konačno, posle tri godine, dolazimo sa novim albumom. Imaćemo produženu setlistu koji traje više od sat vremena i naravno sviraćemo četiri nove pesme. Tako da, ko god je čekao novi album mogu da kažem da je vredelo. Ovo je stvarno novi nivo naše grupe i sigurno mogu da kažem najbolje kompozicije koje smo ikad napisali – kaže Marić za naš portal.

Prema njegovim rečima, četvrti studijski album benda zvaće se Siberian Heathen Horde i trebao bi da se pojavi u prodaji krajem ove godine.

– To je jedan novi nivo naše grupe i mogu slobodno da kažem da će se na njemu naći najbolje kompozicije koje smo ikada napisali. Zbog teške lične situacije u grupi i svega kroz šta smo prošli u periodu od 2015. do 2018. godine, novi album pokazuje totalno novu (mračnu) stranu Welicorussa. Kompozicije su mnogo agresivnije, brže i dosta mračnije, čak mogu da kažem da na novom albumu ćete konačno da čujete mnogo više black metala, ali naravno, to je maskirano u našoj percepciji – kaže Marić.

Welicoruss spada u red vrednijih na aktuelnoj metal sceni.

– Sviramo stalno, svaki vikend, kad god postoji prilika. I naravno, to je tako zato što se držimo politike da sviramo bukvalno svaki vikend. Ja mislim da drugačije ne bi mogli da živimo i kad slučajno nemamo jedan vikend koncerte bude nam dosadno, i ne znamo šta da radimo sami sa sobom. A što se ličnih obaveza tiče, osim toga što sa sam otac, radim, i takođe sam student i veoma teško nalazim slobodno vreme. Tako da bukvalno i ne dolazim puno u Srbiju nažalost, ali se svakako radujem prilici da uskoro nastupimo u vašoj zemlji – kaže naš sagovornik.

Inače, ekipa se pored sviranja bavi i organizacijom HellHammer metal festivala.

– HellHammer Festival je samo jedan deo celog biznisa. Jer mi smo zaduženi i za HellHammer Festival, HellBlast Promotion, HellBlast Studio i HellBlast Store. Iza svakog dela firme postoje ljudi koji rade danonoćno sa nama, jer mi prosto ne bismo uspeli sami sve da kontrolišemo. Što se tiče festivala, to je uglavnom bila vizija našeg pevača Alekseja još kad je bio u Sibiru. To je jedan način da napravimo specijalan black metal festival koji se nalazi u tri grada Češke Republike: Prag, Brno i Ostrava. Atmosfera black metal i undergrounda je ta koju mi pokušavamo da napravimo sa HellHammer festivalom – ističe Marić i kaže da nije čuo za festival istog imena koji je, ne baš naročito uspešno, bio organizovan u Srbiji pre 15-ak godina.

– Što se tiče Srbije, stvarno nisam znao da je postojao festival sa tim imenom. Verovatno nije najbolje prošao, da bi mi mogli da ga napravimo i nama da prođe u redu – zaključuje Marić kroz smeh.

Razgovor realizovan u saradnji sa Vidojem Murićem (Marena Fanzine)

(SMP)

Komentari