Legendarni kanadski prog/thrash metal sastav Voivod nastupiće 14. septembra u beogradskom klubu Elektropionir.

Nakon prethodnog razgrabljenog i rasprodatog koncerta, kanadske metal legende se vraćaju kod nas da održe dato obećanje o brzom povratku u našu zemlju!

Voivod turnejaOvoga puta bend slavi 35 godina postojanja, a takođe u Beogradu će publici pored velikog broja legendarnih numera iz svih perioda, predstaviti i najnoviji album koji će uskoro biti objavljen za Century Media Records.

Specijalni gosti biće švedski dark rock bend Maggot Heart koji je osnovala Linnéa Olsson, bivša gitaristkinja bendova The Oat i Grave Pleasures. Na ovoj turneji bend će promovisati album Dusk to Dusk koji će biti objavljen u julu ove godine.

Prvi album War and Pain, Voivod je objavio 1984. godine, dok je EP Post Society poslednje studijsko izdanje izašlo 2016. godine za Century Mediu.

Voivod danas čine pevač Denis Bélanger Snake, gitarista Daniel Mongrain Chewy, basista Dominique Laroche Rocky te bubnjar Michel Langevin Away. Originalni gitarista Denis D’Amour Piggy preminuo je 2005. godine, dok je basista Jean-Yves Thériault Blacky bend definitivno napustio 2014. Bitno je napomenuti da je u Voivodu svirao i Jason Newsted Jasonic (ex-Metallica) sa kojim su snimili tri albuma.

Voivod u Beogradu: Ulaznice

Ulaznice za koncert biće puštene u prodaju 6. juna po akcijskoj ceni od 1.800 dinara (prvih 50 karata), odnosno 2.300 dinara u zvaničnoj pretprodaji. Na dan koncerta, karte će koštati 3.000 dinara. Prodajna mesta su Eventim i Gigstix servisi, a organizatori su najavili i oldschool štampane ulaznice koje će se naknadno pojaviti u „vrlo limitiranom tiražu“.

Za dodatne informacije, pratite zvanični Facebook event.

(SMP)

Komentari