Prvo izdanje festivala Metal Strike biće održano u subotu, 14. aprila u Apolo dvorani u Pančevu. Na festivalu će nastupiti pet domaćih bendova: Aurium, Downstroy, Void Inn, Nemesis i Orest.

Idejni tvorci festivala su progressive sympho metalci Aurium, čija se ideja ne završava prvim izdanjem, već ovi momci i devojka žele da budu istrajni u svom cilju i prezenutuju novo autorsko stvaralaštvo svojih mlađih, a i starijih kolega i koleginica.

– Ideja samog festivala jeste da na jednom mestu okupi metal bendove različitih podžanrova i nadamo se, zainteresovanu publiku. Ovaj festival je zamišljen kao mesto, savršeno za zaboravljanje svih briga, na kome je sve usmereno ka pozitivnom raspoloženju i kvalitetnoj autorskoj metal muzici – navode organizatori.

Početak koncerta zakazan je za 20 sati, a karte će se naplaćivati na ulazu uz malo izmenjenu praksu. Svi posetioci festivala koji dođu do 21h platiće kartu 200 dinara, a posle 21 čas cena karte će iznositi 300 dinara. Ova praksa uvedena je kako bi se publika motivisala da koncerte posećuje na vreme i kako bi se svim bendovima pružila prilika da nastupe pred približno istim brojem posetilaca.

Više informacija o samom festivalu i bendovima potražite na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari