Za učešće na jedanaestom Demofestu prijavilo se 458 bendova sa područja bivše Jugoslavije. Ova brojka visoka je iz godine u godinu, što pokazuje da interesovanje za ovaj festival kontinuirano vlada, a isti ujedno pozicionira na prvo mesto festivala demo bendova na Balkanu.

Prema navodima organizatora, najveći broj prijava i ove godine stigao je iz Srbije i Hrvatske, nakon čega sledi BiH, te Slovenija, Makedonija i Crna Gora.

– Kako smo već navikli, poslednjih dana nam je stigao naveći broj prijava, a sada nas čeka posao na njihovom razvrstavanju. Nakon toga, validne i potpune prijave za eventualni nastup u Banjaluci, gde će uz podršku Banjalučke pivare i UNESCO-a 11. godinu zaredom biti održan Demofest, putuju do članova našeg stručnog žirija na preslušavanje i ocenjivanje – kaže PR direktorka Demofesta Brankica Raković.

Iz Demofesta dodaju da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti poznati u junu, a biće objavljeni na sajtu festivala, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

„Pošto smo uspešno okončali prvi deo ovogodišnje komunikacije, uskoro očekujte i prva imena revijalnog programa Demofesta“, navodi Rakovićeva.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

(SMP)

Komentari