Sveženski bendovi Jenner, Nemesis i Replicunts prva su potvrđena imena ovogodišnjeg, četvrtog po redu Festivala srpskog podzemlja, koji će premijerno biti održan u Novom Sadu, tačnije u klubu SKCNS Fabrika, 16. i 17. marta.

– Ove godine imamo tu čast da ugostimo tri fenomenalna benda koji su pravi unikati na domaćoj sceni. Sva tri benda u potpunosti čine ženski članovi i jedva čekamo da devojke ozbiljno prodrmaju sve posetioce festivala – saopštili su organizatori, agencije MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Speed thrash metalke Jenner su se istakle albumom To Live is to Suffer koji je pobrao pozitivne kritike širom sveta, a objavio ga je francuski Infernö Records, dok su Nemesis (melodic death metal) do sada objavile nekoliko singlova. Replicunts je punk/rock trio koji iza sebe ima pregršt nastupa, kao i istoimeni album koji je izdao Panda Records, takođe iz Francuske.

Pored muzičkog dela, pomenimo i da je u toku konkurs za likovne umetnike koji bi voleli da izlože svoje radove na festivalu.

Konkurs traje do 4. marta, a sve detaljne informacije dostupne putem e-mail adrese festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com i oficijelne Facebook stranice festivala.

(SMP)

Komentari