Iz organizacije Exita i Explosive bine stižu nova potvrđena imena za ovogodišnji festival, koji će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Za ljubitelje ekstremne svirke najinteresantnija vest je svakako ta da na Exit premijerno stiže meksička latino banda Brujeria! Bend koji radi od 1989. godine i kroz koji su prošli članovi bendova Fear Factory, Carcass, Napalm Death, Cradle of Filth itd. Njihovi članovi su uvek pod velom misterije, te se ni sada ne zna ko se može pojaviti na bini. Trenutno promovišu album Pocho Aztlan koji je objavio Nuclear Blast.

Takođe, u Novi Sad dolaze i Madball, jedan od najbitnijih hardcore bendova svih vremena. Pored njih, potvrđeni su crossover thrash metalci Dr. Living Dead!, pagani Skyforger, Evil Invaders, te nekad novosadski, a danas internacionalni bend koji je ovih dana najavio povratak na scenu – Bane.

Sibirski groove metal veterani Rhemorha, Mud Factory i nedavno recenzirani Terrörhammer, takođe će zasvirati na Exitu. Za ljubitelje hardcore/punk zvuka, tu su Lion’s Law, Exploding Head Syndrome i novosadski First Flame.

Uskoro se očekuje još imena, a ovo će sasvim izvesno biti jedan od najjačih line-upa u istoriji Explosive bine, jer su prethodno potvrđeni i Grave Digger, Dog Eat Dog i drugi.

Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara prodaju se putem sajta Exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije Exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

Explosive 2018

(SMP)

Komentari