Khargash, solo projekat novosadskog muzičara Karolja Burajia Karčija (Obscured, ex-M.A.D:Goya) ponovo je aktivan! Naslednik fenomenalnog debi albuma Pathway Through Illumination iz 2012. godine biće EP radnog naziva Empathy Erased, čiji je mastering u toku, a za 1. decembar najavljen je i povratnički koncert u Novom Sadu.

– EP na kojem radim već duže vreme sadržaće tri autorske pesme i obradu kultnog britanskog benda Akercocke. Ja sam snimio i otpevao gotovo sve, bubnjar je ponovo Scott Binggs iz Amerike (pomagao i Tara Kerac), a od gostiju izdvajam Bojana Vukomana (Paimonia) i Daniela Mesaroša (Obscured). Orkestracije je radio Dejan Ilić u čijem studiju Highway je materijal i snimljen – navodi Karči, i dodaje da u ovom trenutku nije poznato da li bi i za koga EP mogao da bude objavljen.

Projekat Khargash će 1. decembra u klubu CK13 u Novom Sadu nakon četiri godine odsustva sa scene, pored nekoliko novih pesama, predstaviti i novu postavu za live izvođenja, koju ovom prilikom nije želeo da nam otkrije.

Na koncertu će takođe svirati i veterani Dreddup, te mlade nade novosadske scene Aza Guilla. Početak je najavljen za 21 sat, a ulaznica košta 300 dinara. Više informacija potražite na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari