Nocturne magazin definitivno prestaje da postoji pod tim imenom i u obliku u kojem je radio tokom proteklih godina, potvrdio je za SMP Marko Ristić, glavni urednik tog magazina.

– Redakcija Nocturne magazina je rešila da sajt prestane sa radom. Nažalost, više nemamo vlasništvo nad domenom, kao ni kontrolu nad sajtom koji je kao takav radio prethodnih 10 godina. Ono što je izvesno je da će ekipa nastaviti da radi pod potpuno novim imenom i potpuno novim konceptom. Više informacija možete očekivati uskoro – rekao nam je Marko.

Podsetimo, do neočekivanog razvoja situacije došlo je u nedelju 18. juna, kada je Ristić na svom Facebook profilu objavio informaciju da Nocturne prestaje da radi nakon 14 godina postojanja, a koja je kasnije potvrđena i na FB stranici ovog magazina.

Domen preusmeren na SMP

Ipak, nikakvo zvanično saopštenje nije objavljeno na samom sajtu, koji je od danas potpuno nedostupan, dok je zvanični domen Nocturnemagazine.net, na naše iznenađenje, preusmeren na SMP.

Tim povodom, kontaktirali smo dugogodišnjeg webmastera (i novinara) Nocturne sajta Zorana Perina, koji nam je rekao da je, kao vlasnik domena, odlučio da ga preusmeri „na jedini portal koji se trenutno bavi rock scenom na ovim prostorima zbog jednog jedinog cilja sa kojim je Nocturne i krenuo u ovu priču: promovisanja rock scene“.

Redakcija SMP-a ovom prilikom napominje da sa preusmeravanjem domena nema nikakve veze.

U konkretne razloge za nastalu situaciju nećemo ulaziti ovaj put, jer ni jedna od strana nije bila raspoložena da zvanično otkrije više detalja. Kako bilo, ostaje da se nadamo da će situacija ipak da se reši pozitivno za sve aktere, te da ćemo uskoro imati više informacija o najavljenom projektu.

(SMP)

Komentari