Nocturne magazin, jedan od najdugotrajnijih srpskih nezavisnih muzičkih medija, prestaje sa radom nakon 14 godina postojanja!

Vest je na svom Facebook profilu potvrdio glavni i odgovorni urednik portala, Marko Ristić.

– Posle punih 14 godina Nocturne magazin prestaje sa radom – napisao je Marko, bez dodatnih objašnjenja koji su tačno razlozi za ovakvu odluku. Vest još uvek nije objavljena na sajtu Nocturne magazina, te ostaje da vidimo kako će situacija dalje da se razvija.

UPDATE: Zvanično saopštenje objavljeno je na Facebook stranici Nocturne magazina, a možete ga pročitati ispod:

Podsetimo, Nocturne magazin osnovan je 2003. godine. Kako kaže zvanična biografija, glavna ideja od samog starta bila je da se Nocturne bavi promocijom gitarskog zvuka u regionu, s tim da je u početku najveći deo predstavljao osvrt na metal scenu. Nocturne je krenuo kao web portal, da bi godinu dana kasnije prerastao u štampani fanzin. Tadašnja urednica Ana Lukić je okupila ljude koji su sastavili prvi broj, a koji je objavljen 2004. godine. Nakon izlaska četvrtog broja, Nocturne usled nedostatka novčanih sredstava prestaje sa radom. 2007. godine Marko Ristić se potom pridružio Ani na uredničkom mestu nakon čega je Nocturne do maja 2012. godine izbacio 24 štapmana izdanja, kada je, usled sveopšte ekonomske krize, svoje delovanje ponovo prebacio na web, i od tog trenutka do danas radio je kao muzički portal. Od 2012. godine do danas objavljeno je više od 15000 vesti, intervjua, recenzija, izveštaja i galerija. Nocturne je važio za jedan od vodećih rock glasila u regionu sa vrlo visokom posetom i brojem pratilaca na socijalnim mrežama.

Nocturne

(SMP)

Komentari