Na konkurs jubilarnog, desetog izdanja banjalučkog Demofesta stigla je 471 prijava demo bendova iz svih republika bivše Jugoslavije.

Očekivano, najveći broj prijavljenih bendova je iz Srbije (208), Hrvatske (128) i BiH (80), a nešto manje prijava stiglo je iz Slovenije (33), Makedonije (15) i Crne Gore (7).

„Kako bismo dostojno obeležili naš deseti rođendan, ove godine će čak 50 demo bendova imati priliku da se takmiči za nagrade jubilarnog Demofesta. Stručni žiri će i ove godine imati težak zadatak da odabere takmičare, dok bude preslušavao i ocenjivao prijavljene bendove, ali ne sumnjamo da će odabrati najbolje“, kažu organizatori Demofesta.

Iz Demofesta podsećaju da će se 30 bendova koje odabere žiri takmičiti na glavnoj bini „Basstion“. Sa druge strane, ostalih 20 bendova, koji će svoje muzičko umeće prikazati na „Beton“ bini smeštenoj na letnjoj pozornici tvrđave Kastel, biraće isključivo muzički urednik te bine, čije će ime naknadno biti otkriveno.

„Vikend smo proveli u razvrstavanju prijava, a sada je na žiriju da u narednih nekoliko meseci pomno presluša sve pristigle materijale“, navode iz organizacije festivala i dodaju da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti poznati u junu.

Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a do sada potvrđeni izvođači su Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, kao i banjalučki bendovi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

(SMP)

Komentari