Bendovi Pero Defformero, The Bloody Earth, Enjoy Sarma, Pavic, Keychain, Midnight Rain, Forgotten Scream, Wicked Ways, Endlife, Downstroy i Chontaraz, te Petar Alargić (ex Azil 5) i Andrija Pejović, predstavili su ovih dana novi materijal.

Novosadska turbo-metal atrakcija Pero Defformero objavila je dugo očekivani singl za pesmu „Hipster“, kao najavu predstojećeg albuma koji će izaći na jesen. Takođe, predstavljen je i novi bubnjar, Luka Jelisavčić (ex-Zer00ne).

Posle godinu i po dana pauze i pune dve godine od poslednjeg objavljenog albuma koji nosi naziv Social Disorder, legendarni kovinski groove/thrash metal sastav Enjoy Sarma je na svom YT kanalu objavio video spot za pesmu „Dream Within a Dream“, koja se nalazi na pomenutom albumu.

– U međuvremenu smo „skockali“ ozbiljnu ekipu momaka koji zaista žele da se posvete ozbiljnom autorskom radu. Već smo pripremili dve nove pesme iako vežbamo tek dva meseca – rekli su iz benda. Sarma će 29. marta zasvirati u Požarevcu (klub KB) sa švedskim bendom Folkmord.

Legendarni niški doom metal bend The Bloody Earth objaviće 7. marta povratnički album Inevitable na disku i audio kaseti za Miner Records. Nakon singla „When Death is Kneeling“ koji ste ekskluzivno mogli slušati na našem portalu, pre nego što stigne album, poslušajte i novi singl, „I Am Doom“.

Gitarista Petar Alargić, nekadašnji član novosadskog sastava Azil 5, kao i jedne od ranih postava beogradskog metal sastava Draconic, najavljuje saradnju sa Markom Duplišakom. Novi singlovi „Red“ i „Welcome“ predstavljaju najavu zajedničkog EP-a. Instrumentalni deo numere kao i njenu produkciju potpisuje Alargić, a pesme su još ranije objavljene na instrumentalnom EP-u Bleed, You Fucking Skies.

Za vokalnu izvedbu i tekst, kao i izradu samih video snimaka zadužen je Duplišak, publici poznatiji kao dugogodišnji predvodnik slovenačkog alternativnog metal sastava LastDayHere, dok trenutno radi sa metal sastavom Inmate.

Italijanski alternative metal bend Pavic, koji predvodi naš Marko Pavić, objavio je singl „The Sun Has Fallen“. Ovaj singl je najava za novi album koji će biti objavljen ove godine za Agoge Records. Pesma je dostupna na svim glavnim digitalnim platformama za stream i download.

Keychain, kanadski nu metalci u čijoj je postavi gitarista Branislav Panić (ex-Bane, ex-Disdained) još uvek promovišu debitantsko EP izdanje Breaking Out koje je objavio Zombie Shark Records i predstavljaju singl „Take Back Time“.

Progressive rock/metal projekat Midnight Rain iz Lazarevca vraća se na scenu nakon pauze od godinu dana sa novim singlom  „Ghost“. Pesma je propraćena i spotom koji je realizovao producent i idejni vođa benda Boris Šurlan, koji je takođe bio zadužen i za produkciju.

Crnogorski gitarista Andrija Pejović predstavlja nam novi singl „Self Destruction“, kao najavu novog solo albuma koji je u pripremi. Ovaj muzičar, poznat po radu sa sastavom Solid Ground, objavio je 2015. prvi solo album Chameleon, za Bučan Pas. Na istoj platformi poslušajte i preuzmite novi singl koji je više u progressive/djent maniru.

Forgotten Scream, zrenjaninska metal ekipa o kojoj smo već pisali, objavila je video-spot za numeru „Beneath the Demon“. Ovo je drugi singl sa albuma Changes koji će se pojaviti tokom marta, a u planu su i promotivni koncerti.

Novi bend na sceni, Wicked Ways, koje neki možda znaju pod imenom Stygian Flames, dok su bili Iced Earth tribute bend, objavio je demo snimak Insurgency of Time, a u planu je i album tokom tekuće godine. Na demo snimku se nalaze četiri numere, a na YouTube je postavljen prvi singl „Chronosphere“.

Endlife, one-man-band iz Velike Plane koji se kreće kroz depressive black metal vode, najavljuje novo izdanje singlom „Chains of Sorrow“. Sve instrumente je odsvirao i programirao Hellhound. Podsetimo, prošle godine, Endlife je objavio debi album Lost in Blinding Lights.

Norveški „post-apocalyptic heavy metal“ sastav (njihove reči) Chontaraz, u čijim redovima je beogradski bubnjar Milan Jejina Yeqy (Draconic, Destiny Potato, Magma, Organized Chaos…) objavio je spot za numeru „Rondamauh“, kao najavu za istoimeni album koji će biti objavljen 24. marta za Mighty Music.

Yeqy važi za jednog od najboljih domaćih metal bubnjara, a kako se snašao sa novom ekipom, poslušajte, odnosno pogledajte ispod. Rad ovog benda možete pratiti i na zvaničnoj Facebook stranici.

Na kraju, pomenimo i kikindski Downstroy, koji je tokom februara izbacio pesmu „Sister“, obradu benda Eyesburn u kojoj je gostovao i Nemanja Kojić Kojot, a o čemu smo već pisali, te podatak da novosadske legende Ritam Nereda ove godine obeležavaju 30 godina postojanja, povodom čega će i objaviti svojevrsni best of – kompilaciju sa ponovo snimljenim najvećim hitovima benda, a o čemu smo pisali ovde. U nastavku poslušajte novosnimljenu verziju pesme „Heroj“.

(SMP)

Komentari