Banjalučki Demofest ove godine biće održan po jubilarni deseti put, a glavna novina je to da će na tvrđavi Kastel biti postavljena još jedna koncertna bina!

– Odlučili smo da malo proširimo Demofest priču, pa će festival tako pored glavne Basstion bine, na kojoj će se takmičiti 30 demo bendova, dobiti još jednu binu. Ova manja, tzv. Beton bina, biće smeštena na letnjoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gde je sve i počelo. Na ovoj bini će se takmičiti 20 demo bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti takmičenje u finalu na velikoj bini – rekla je direktorka Demofesta Brankica Janković. To, dakle, znači da će se na desetom izdanju Demofesta, umesto dosadašnjih 30-ak, za vredne nagrade festivala boriti 50 regionalnih demo bendova.

Zanimljivo za pomenuti je i to da će banjalučki festival ove godine dobiti i svoju zvaničnu himnu, a zajedničkim snagama će je realizovati sastavi ZAA i M.O.R.T., koji su ostvarili zavidne rezultate na Demofestu u godinama kada su nastupali.

Ovogodišnji Demofest biće održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel, a do sada su potvrđeni nastupi bendova Dubioza kolektiv, Funkerman i Freemasons u revijalnom delu. Naglasimo i to da je konkurs za demo bendove još uvek otvoren, a svi detalji dostupni su na sajtu festivala.

(SMP)

Komentari