Novosadski sastav The Groundless predstavio se široj javnosti singlom i spotom za numeru “Nightmare”. Pored pomenute numere, snimljene su još tri, koje će se naći na promo EP-u čije se objavljivanje očekuje uskoro.

Podsetimo, u postavi ovog benda su poznata imena domaće scene – gitarista Saša Friš (Pero Defformero, Ritam Nereda), basista Andraš Išpan (Pero Defformero, Divlje Jagode), pevačica Ana Maglica (ex-Destiny Potato) i bubnjar Srđan Golubica (ex-Pero Defformero), a o celom projektu mogli ste da čitate još u februaru 2014. godine u SMP intervjuu sa Sašom Frišom, kada nam je ekskluzivno najavio prestanak rada Defformera (a što se ipak nije desilo) i pokretanje novog sastava, o kojem je upravo reč.

– Ideja je počela da dobija ozbiljne dimenzije kada sam počeo da spremam pesme za novi Defformero album. Našao sam se u situaciji da je tu nekih 20 pesama, i da mi dosta toga nije odgovaralo za Defformero. Tada sam odlučio da konačno pokušam da nađem ljude sa kojima bih to mogao da realizujem… Plan je bio da to bude bend sa ženskim vokalom, ali nikako u Nightwish fazonu, već da to bude, da tako kažem, muški heavy metal bend tipa Ozzy Osbourne, Deftones, Nickelback, sa pevačicom koja neće pevati kao Tarja, niti kao Angela iz Arch Enemy, nego će pevati lepo. Vokal je na granici popa i RnB-a, možda je glupo poređenje sa Rijanom, ali recimo tako nešto sa vokalne strane. To bi bila neka, da tako kažem, ozbiljna verzija Pera Defformera – rekao nam je tada Friš.

Pevačica Ana Maglica kaže da je veoma zadovoljna u kom pravcu se razvija cela priča.

– Muzika benda i moj stil pevanja, iako u neku ruku različiti, čine jednu sjajnu celinu. Za prvi video smo odabrali pesmu „Nightmare“, koja je ujedno i prva pesma koju smo uradili zajedno, pa eto malo i simbolike u tome – kaže Ana.

A kako zvuči i izgleda The Groundless, poslušajte, odnosno pogledajte ispod.

(SMP)

Komentari