Otvoren je konkurs za učešće na desetom izdanju najvećeg regionalnog festivala demo bendova, banjalučkom Demofestu.

S obzirom da je reč o desetom Demofestu, organizatori očekuju da će ovaj jubilej biti proslavljen „10 puta bučnije, 10 puta luđe, 10 puta bolje nego do sada“, te su pozvali sve regionalne demo bendove da se prijave za učešće na festivalu.

Vaša aplikacija treba da sadrži:

  • detaljno ispunjenu Prijavu koja se nalazi na sajtu Demofesta
  • detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom delu (skeniranu ili fotografisanu)
  • dve pesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!
  • tekstove pesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu
  • fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Veću od 900×600 px.
  • svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: „I ja sam se prijavio na Demofest!“ (tagovati stranicu Demofesta)

„Od svih prijavljenih u vreme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog leta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko neverovatnih nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne?“, navodi se u saopštenju organizatora.

Demofest

Podsetimo i da je osnovni uslov za učešće na Demofestu taj da bend nema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Rezultati konkursa biće objavljeni u junu, kada će biti saopštena i imena ovogodišnjeg žirija.

(SMP)

Komentari