Bendovi Consecration, Eden’s Curse, 4th Legacy, Cardinal Point i Northern Revival objavili su tokom proteklih dana nove singlove, spotove i lyric video snimke, dok je u najavi i nekoliko studijskih izdanja.

Beogradski sastav Consecration objavio je live video za novu numeru „U Karkosi“, koja najavljuje šesti studijski album benda radnog naziva Plava laguna. Bend je najavio još jednu novu pesmu koja će se pojaviti u bliskoj budućnosti. Obe numere je snimio Igor Lončar u Wave studiju u Beogradu, dok je mastering napravio Džejms Plotkin. Video koji prati pesme je snimio i montirao Strahinja Lukić.

Eden’s Curse, internacionalni melodic metal bend čiji je pevač Nikola Mijić (Alogia, Dreyelands), predstavio je treći singl sa nadolazećeg albuma Cardinal. „Unconditional“ je pesma gde je Nikola vokalne dužnosti podelio sa legendarnom pevačicom Liv Kristine (ex-Theatre of Tragedy, ex-Leaves’ Eyes, solo radovi).

Pirotska heavy/power metal ekipa 4th Legacy (nekada samo Legacy), predstavila je lyric-video za numeru „Ouroboros“, koja se nalazi na upravo objavljenom albumu Tribulations of Time, čiju ćete recenziju čitati uskoro na našem portalu.

Cardinal Point iz Vranja uradili su video za pesmu „Mesmerised“, jednu od pesama sa debi albuma Spit on Trust and Reliance. Spot je sniman krajem jula 2016. na stovarištu otpadnog metala u okolini Vranja.

Stoner metalci iz Novog Sada Northern Revival objavili su drugi singl sa albuma Life Surviving Tips koji izlazi 20. oktobra za Nocturne Media, a ne za Miner Records kako je ranije bilo najavljeno. U pitanju je lyric video za pesmu „Tongue Twister Titleholder“. Album je sniman u Positive Family studiju pod komandom Aleksandra Bojanića koji je bio zadužen za snimanje, miks, produkciju i mastering albuma.

(SMP)

Komentari