Banjalučki Demofest, najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi, nominovan je za prestižnu nagradu UK Festival Awards, i to u kategoriji „Best Overseas Festival“, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Iza ove nagrade stoji Yourope, najznačajnija evropska festivalska asocijacija, a Demofest je postao prvi i jedini festival iz Republike Srpske / Bosne i Hercegovine, koji je nominovan za ovu nagradu, te se tako našao u društvu najboljih i najvećih evropskih festivala kao što su Sziget, Pinkpop, Roskilde, EXIT, INmusic, Lovefest i drugi.

Ovo je sigurno veliki korak za banjalučki festival, a organizatori Demofesta uputili su poziv za podršku putem online glasanja, kako se određuje pobednik u svim kategorijama.

Ukoliko želite da se Demofest nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na ovom linku.

Sistem glasanja je brz i jednostavan, a dovoljno je da posedujete e-mail adresu. Takođe, ukoliko želite, možete preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Glasanje je otvoreno do 28. oktobra.

– Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju, jer je ona nedvosmislen pokazatelj da je misija Demofesta sve uspešnija i da smo na ispravnom putu. Čast nam je što smo se našli u društvu najboljih evropskih muzičkih festivala, jer neki od njih imaju tradiciju koja traje više od četiri decenije. Zbog toga nam je od velikog značaja sva podrška naše publike koju možemo dobiti da stanemo rame uz rame sa njima – rekla je direktorka Demofesta Brankica Janković.

(SMP)

Komentari