Kragujevački progressive rock/metal sastav Ewen objaviće istoimeni debi EP u nedelju 9. oktobra za online etiketu SMP Music koja deluje u sastavu našeg portala.

EP će, kao i sva ostala izdanja SMP Music, biti dostupan za besplatno preuzimanje na SMP-u. Izdanje se sastoji od tri numere („X+Y=Happy?“, „Blank“ i „And“) ukupnog trajanja od blizu 30 minuta. Materijal je snimljen u studiju Wild Cat u Kragujevcu tokom 2015. i 2016. godine. Miks potpisuju Miloš Marković i bend, dok je za mastering bio zadužen Boba Narančić. Omot je uradila Nataša Stamatović.

Ewen

Ewen je osnovan 2012. godine, do sada je sporadično „izbacivao“ demo snimke, dok je na svoj rad širem auditorijumu skrenuo pažnju prošlogodišnjim singlom „Ssendam“.

U postavi benda su pevač i gitarista Aleksandar Mijailović, gitarista Aleksandar Pavlović, basista Duško Jovanić, klavijaturista Bogdan Đurić i bubnjar Miljan Cojbašić.

SMP Music je online izdavačka etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat portala SMP. Ewen EP je njeno šesnaesto izdanje, a do sada su realizovani albumi bendova Downstroy, Monument, Anima, Rain Dealy, Seljačka buna, Decontrolled, Amaranth, Jane Dark, Nekropolis, album i CD singl Armageddona, solo album gitariste Danila Šajnovića, te kompilacija srpskih bendova Serbia Goes Heavy.

Sva izdanja SMP Music su besplatna i možete ih preuzeti ovde.

(SMP)

Komentari