U nastavku vam donosimo aktuelni pregled singlova na domaćoj metal sceni. Ovoga puta, tu su bendovi Zvijer, D ZOO, Ognjena kočija i Trigger, te projekat Architects of Decay.

Banjalučki black metal ratnici Zvijer (na slici) vratili su se na scenu ubojitim singlom „Heretical Balkanian Sabbathism“, koji će se naći na predstojećem EP-u. Materijal je sniman u Republici Srpskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

U postavi benda danas su pevač Knjaz Aleks, gitarista Vožd Jovan Pogani, basista Infernal K., te bubnjar Insanus.

Subotički nu metal/rap metal bend D ZOO objavio je spot za pesmu „Bum!“. To je prvi video sa njihovog novog albuma Treća Armija Sveta, čiju smo recenziju nedavno objavili. Produkciju spota potpisuje 84 Frames.

Trigger i dalje promoviše aktuelno izdanje Vreme čuda. Upravo su prezentovali spot za numeru „Kad savest te zaboli“.

„Otkad postoji čovečanstvo, vera je jedno od najomiljenijih opravdanja za sve one koji posežu za nasiljem da bi postigli svoje ciljeve. Kad savest te zaboli, ti samo se pomoli!“, poručuju iz Triggera.

Još jedna sjajna kolaboracija između Srbije i Hrvatske dolazi u vidu projekta Architects of Decay, koji je svojevrsni nastavak projekta The Light is Fading. AoD su oformili Dejan Šukara i Igor Lazarević početkom 2016. godine i u pitanju je kombinacija post rock/metal/shoegaze/electro zvuka. Ispod poslušajte prvi singl „Burden“.

Ognjena kočija, slavic pagan metal sastav iz Novog Sada, predstavio je singl „Božanski boj“. U postavi benda je i bubnjar sastava Wolf’s Hunger, Ivan Gašpar, dok ostatak ekipe čine basista Nikola Milošević, klavijaturista Stefan Gašpar, te gitarista i pevač Miloš Kostić.

Kako zvuče, proverite u nastavku…

(SMP)

Komentari