S obzirom da se danas vrednuju neke druge (ne)vrednosti, D ZOO bi mogao biti jedan od predvodnika generacije koja je definitivno rođena u neko pogrešno vreme. Iskreno se nadam da će bend istrajati u svojoj misiji i dočekati i iskoristiti svojih pet minuta

Mnogi će reći da bendu ovakvog žanra nije mesto među metal populacijom, ali svakako da se na to nećemo obazirati, jer su za mene legendarni bendovi poput Stuck Mojo, Rage Against the Machine ili Clawfinger i te kako bitni, jer su jednostavno spojili žestoki zvuk sa buntovnim pevanjem, odnosno repovanjem, i time stvorili novu muzičku definiciju. Tim putem danas korača gomila bendova, što svakako nije zaobišlo ni Srbiju.

D ZOO dolaze iz Subotice, dakle sa vrlo solidne scene različitih žanrova (rap, hardcore, metal, punk), što su (namerno ili slučajno, sasvim je nebitno) vrlo uspešno ukombinovali.

Na albumu se nalazi osam vrlo energičnih pesama, sa socijalnim, buntovnim tekstovima naše sadašnjice

Treća armija trećeg sveta je drugi dugosvirajući album benda koji je svojim marljivim radom i zalaganjem, te pobedom na 48. Zaječarskoj gitarijadi (koja ga je sponzorisala), zabeležen u beogradskom studiju Blaze. O vrlo moćnoj i kristalno čistoj produkciji i ne treba trošiti reči. Na albumu se nalazi osam vrlo energičnih pesama, sa socijalnim, buntovnim tekstovima naše sadašnjice (hvala Bogu, inspiracije nikad dosta), od kojih nekoliko pretenduju da budu opasni hitovi. Moj favorit je numera „Bum!“.

Muzički možda ne baš najoriginalniji, ali grupa sa dva vokala u postavi (od kojih jedan pomalo asocira na Bobana iz Ritam Nereda), jednostavnim rifovima, opakim bas linijama i duplom pedalom, koje ima u velikoj meri, jednostavno su dobar recept za, pre svega koncertni bend.

dzoo

S obzirom da se danas vrednuju neke druge (ne)vrednosti, D ZOO bi mogao biti jedan od predvodnika generacije koja je definitivno rođena u neko pogrešno vreme. Iskreno se nadam da će bend istrajati u svojoj misiji i dočekati i iskoristiti svojih pet minuta.

Na kraju ću pohvaliti i naslovnu stranu omota, za koju je bio zadužen njihov sugrađanin i poznati strip crtač Léo fon Punkerstein (Goblini).

Album je trenutno dostupan samo na Deezeru, a uskoro će uslediti i fizičko izdanje koje će zajedno realizovati Nocturne Media i Gitarijada Zaječar.

Spisak pesama:

1. Treća armija trećeg sveta
2. Zemlja ničega
3. Zip
4. Čovek iz priče
5. Distopija
6. Bum!
7. Hipnotisane glave
8. Kraj

D ZOO - Treća armija trećeg sveta
Produkcija92%
Originalnost81%
Vizuelni identitet95%
Uverljivost89%
89%Finalni utisak

Komentari