Vreli julski dani donese vrele singlove sa scene a i šire, te uzmite hladno piće, zavalite se i krenite sa preslušavanjem!

Demether, nekada jedan od najboljih i najpopularnijih domaćih metal bendova, s vremena na vreme objavi novu pesmu, te nas uvodi u novi album čije se objavljivanje čeka dug niz godina. Ovoga puta, reč je o lyric videu za numeru „Faith Suicide“.  Pesma je snimljena u RetroMetro studiju, a zajedničkim snagama su je uradili Atila Benko i alfa i omega Demethera, Damjan Deurić.

Keychain, koji je nastao u Novom Sadu pre nekoliko godina kao alternative grunge rock/metal projekat, svoj put je nastavio u Kanadi. Bend predvodi Branislav Panić (ex-Bane, ex-Disdained) i sad praše moderni rap/nu metal i premijerno predstavljaju singl „Prime Time“, koji je producirao Glen Robinson (Annihilator, Voivod, Gwar, AC/DC, The Rolling Stones), a masterizovao Howie Weinberg (Limp Bizkit, Sevendust, Deftones, Chevelle, Disturbed).

Pesma će se naći na EP-u Breaking Out.

Beogradski hard rock/metal bend Void Inn (na slici) objavio je spot za pesmu „Down to None“, koja se nalazi na njihovom nedavno izdatom EP albumu I Can Hope. Spot je sniman u studiju Sova u zgradi BIGZ-a, a režirao ga je Jakov Simović.

Frozen Moonlight nam je dve godine nakon izbacivanja melodic death metal EP izdanja Dat Victoria Vires pružio priliku da pokaže nešto novo i drugačije. Novi singl „Kintsukuroi“ najavljuje sledeće izdanje čiji datum objavljivanja još uvek nije poznat. Singl je snimio, miksao i masterizovao Srđan Toljagić (Origin Studios).

Goblin Zeppelin, crnogorski bend o kojem smo vam nedavno pisali, objavio je još jedan singl sa nadolazećeg albuma „Burn the Idol“, koji je producirao Branko Jugović (Rebellion Studio).

Abhoth, koji takođe dolaze iz Crne Gore, snimili su video za pesmu „Blood of the Ancients“, prvu numeru sa debi EP-a. Pesma, kao i čitav EP govori o prizivanju drevnih, monstruoznih i zaboravljenih interdimenzionalnih božanstava iz dela H. F. Lavkrafta, pa je i sam spot pokušao prikazati „vještičji ritual njihove inkantacije, u maniru trash horror filmova 70-tih i 80-tih“. Spot je sniman krajem marta na bedemu u Nikšiću. Za režiju i montažu je bio zadužen Dalibor Peković (Chodex Studio), kamermani su bili Vojin Stojanović i Aleksandar Radević, koji je takođe bio odgovoran za izradu maske i korica grimoara koji su korišćeni u spotu.

Truća, frontmen valjevskog death metal/hardcore sastava Y.O.X, oprobao se u solo vodama, doduše ne mnogo drugačije muzički i tekstualno od matičnog sastava. Singl se zove „L.T.W.B.A“, a Truća je otpevao i svirao gitare.

Novosadski prog/thrash metalci Harbinger snimili su In memoriam pesmu „Ode to Lemmy and Motorhead“, te je suvišno dalje šta i pisati, nego je poslušajte:

Julski pregled singlova završićemo sa projektom Tamerlan, koji je upravo objavio novu pesmu „Patricide“, u kojoj se može primetiti zaokret u zvuku, te eksperimentisanje sa goth/darkwave stilovima, kojima će, prema najavama, biti obojen ceo predstojeći album.

POVEZANO: Glas revolucije: Poslušajte novu pesmu benda Tornado!

Pored Tamerlana (muzika, vokali, izvođenje), kao gost se pojavljuje i Bornyhake (iz švajcarskog black metal projekta Borgne) za bubnjevima. Producent ove pesme, kao i celog predstojećeg albuma, je Inquisitor (dreDDup).

(SMP)

Komentari