Gothic rock veterani The Sisters of Mercy, uz pop rockere Mando Diao i electro dub sastav Dub Pistols, stižu na deveti Demofest, koji će biti održan od 21. do 23. jula u Banjaluci.

Objavom ovih imena na današnjoj pres konferenciji zaokružen je revijalni program ovogodišnjeg Demofesta, koji još čine i bendovi Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, te Bombaj štampa i ZAA.

Na Demofestu će zasvirati i prošlogodišnji pobednici festivala, među kojima su Nord iz Rijeke, Rezerve iz Tučepa te S.K.A. iz Leskovca.

– Koncept Demofesta će ostati nepromenjen, naš plan je da se i ovogodišnji Demofest održi na tvrđavi Kastel. Demofest će rasti kako naš grad bude rastao, jer smo u ovom momentu prilično ograničeni kada su smeštajni kapaciteti u pitanju – navela je direktorka festivala Brankica Janković i dodala da je i ove godine Demofest pripremio nagrade za tri najbolja demo bendove, i to u iznosu od 5.000, 2.000 i 1.000 evra.

Demofest Banja Luka

Nektar se vraća na Kastel

Ono što je drugačije ove godine u odnosu na par prethodnih izdanja festivala, je da će se ulaz naplaćivati simboličnih 5 KM posle 21:30, ali kako je reč o festivalu gde je akcenat na demo bendovima, eto povoda da umesto plaćanja karte, uđete ranije besplatno i pogledate i nastupe takmičarskih bendova.

Druga promena tiče se generalnog sponzora Demofesta, koji je prethodnih godina nosio predznak pivare iz Apatina. Naime, banjalučki festival ove godine ponovo ima domaće pivo za sponzora, ili kako su rekli organizatori: „od ovog DF-a pijemo Nektar na Kastelu“.

Sve detalje u vezi sa festivalom pronađite na sajtu Demofesta i zvaničnoj Facebook stranici.

Imena takmičarskih bendova ovogodišnjeg Demofesta biće objavljena u narednom periodu.

(SMP)

Komentari