Na ovogodišnji konkurs za nastup na banjalučkom festivalu Demofest prijavilo se rekordnih 467 demo bendova iz svih republika bivše Jugoslavije. Objavljeno je i ime prvog revijalnog izvođača, a reč je o hrvatskim punk rock veteranima Hladno pivo.

I ovoga puta najveći broj prijava stigao je iz Srbije (202) i Hrvatske (121), a brojne prijave su stigle i iz Srpske i Federacije BiH (89). Nastavljen je prošlogodišnji trend, pa se ponovo povećao broj prijava iz Slovenije (31), a prijavljivali su se i demo sastavi iz Makedonije (14) i Crne Gore (10).

– Već od ranije znamo da najveći broj prijava pristigne krajem konkursa, pa smo spremno dočekali i poslednji dan, kada smo i najviše komunicirali sa demo bendovima. Završavamo razvrstavanje prijava, a zatim ćemo ih poslati našem stručnom žiriju na preslušavanje i ocenjivanje – navela je PR direktorka Demofesta Brankica Raković, i dodala da će i ove godine, na osnovu procene žirija, 30 bendova dobiti šansu da nastupi u Banjaluci i pokaže šta zna, a rezultati konkursa biće poznati u junu.

– Ono što sada možemo otkriti je da će 15 demo bendova deliti binu sa grupom Hladno pivo, od koje će zasigurno imati šta da nauče. Kako bi nam vreme u čekanju rezultata konkursa brže prošlo, uskoro ćemo otkriti i ostala revijalna imena devetog Demofesta – istakla je ona te dodala da će i ove godine muzički program festivala činiti regionalni izvođači, ali i poznata svetska imena.

Demofest i ove godine na Kastelu

Rezultati konkursa i imena članova žirija biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala, kao i na Facebook stranici Demofesta.

Demofest 09 će ove godine biti održan od 21. do 23. jula na dobro poznatoj lokaciji – tvrđavi Kastel u Banjaluci.

(SMP)

Komentari