Petar Đorđević je kompozitor, pevač i gitarista death/doom projekta Goethe, te gitarista heavy metal sastava Oathbringer, koji će početkom sledeće godine izdati debi album Stand or Fall pod okriljem RTR Recordsa.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Kao prvo, hvala SMP-u na pozivu da učestvujem u TOP3 rubrici. Dosta dobrih izdanja postoje na našoj sceni, mnogo kvalitenog materijala i zato je bilo veoma teško izabrati favorite, međutim, došlo se do teškog kompromisa.

Deadly Mosh – Hellsound (Miner, 2012.)recenzija

Svako ko sluša thrash metal u Srbiji nemoguće je da nije čekirao ovu albumčinu. Nešto najbolje što se desilo sceni u poslednjih deset godina. Vrhunska ekipa, pravi old school. Na albumu za svakog ponešto, uticaj death i black metala veoma je prisutan. Iako tada mlada ekipa, čuje se uticaj slušanja kvalitetne muzike. Stole nikad ne razočara, a hitovi kao što su „Stargate“, „Deadly Mosh“, „Fuck Holy War“ ostaće zauvek urezani u mojoj glavi. Svakom bih preporučio da posluša njihov celokupni rad, EP Evil in the Night, LP United by Pain.  Čujem da su momci spremili novi album nakon nekoliko godina tišine! I još jedna stvar, KRAGUJEVAC RULES!

Nula – Kenoma (Black Bow/Grim Reaper, 2017.)recenzija

Šta reći o ovakvom EP-u? Teško da će se bolji sludge pojaviti, kako na domaćoj, tako i na inostranoj sceni. Tekstovi na srpskom plus rifovi teški kao tri Luizijane, uvek se može naći na svakoj plejlisti pravog slušaoca metala. Momci su u tri pesme rekli više nego neki u celim diskografijama. Svi dolaze iz totalno druge pozadine i time daju još veću čar ovoj bendini, a ko ih nije slušao uživo, dosta je propustio, jedna od najbolje prenesenih emocija. Pure energy and heaviness! Iako su počeli kao Down tribute band, mnogo mi je drago što su izbacili svoju kreativnost na videlo, jer bez nje ne bi ni postojala Kenoma. Veliki pozdrav za mog brata Šomija, uvek imate podršku od mene i očekujem uskoro nešto novo od vas!

Triumfall – Antithesis of All Flesh (Forces of Satan, 2009.)

Mogao bih da pišem o ovom albumu sledećih godinu dana, međutim to mora biti sažeto u par rečenica. Kultno izdanje naše scene i neverovatna ekipa koja je snimila ovo zaslužuje sve najmračnije. Sam talenat pokazuje to da Stefan Todorović aka Atterigner trenutno peva u Gorgorothu. Rame uz rame sa velikim black metal izdanjima, da ih je Jon Nödtveidt čuo u svom “prime“-u, ne bi mu bilo svejedno. Pure darkness. Album sam čuo pod veoma čudnim okolnostima i momentalno je ostavio trag na mene. „One With the Darkside Eternal“ i „Within Their Midnight“ definitivni favoriti sa izdanja. Iako bend nije aktivan dugi niz godina, njihov uticaj na black metal scenu će ostati ogroman.

Komentari