Zoran Dragojević Zombie je jedan od najpoznatijih domaćih ekstremnih bubnjara koji je tokom dosadašnje karijere svirao u bendovima Necrophiliacs Terror, Simargal, May Result, The Stone, Bane, In Umbro, Schizophrenia, Deca Apokalipse, dok je danas član deathrash mašinerije Infest. Kako kaže, hobi mu je sakupljane originalnih diskova i vinila.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Najviše na svetu mrzim da izdvajam albume po nekom redosledu ali hajde pokušaću i to da uradim. Pa, da počnem…

Mortuus – Educationaly Motivating Electric Shock (Samoizdanje, 1995.)

Ovo remek delo je snimano daleke 1995. godine i odlično se sećam momenta kada sam ga prvi put čuo, a to je bilo nakon par dana od samog snimanja kod Vuje u studiju Češnjak. Do snimka se došlo tajnim kanalima preko Kraljeva. Demo sadži 10 pesama i svaka je priča za sebe. Sve je upakovano kako treba, bez mnogo filozofije. Pop, koji je bio bubnjar u bendu i radio back vokale, postavio je visoke standarde za to vreme. Moram da pomenem i sjajnu obradu pesme „Nebo“ od Električnog orgazma! Sve u svemu, moje omiljeno ostvarenje iz detinjstva.

Mortuary – Void (Butcher Sound, 1992./Buffalo Revenge, 2003.)

Još jedno predivno ostvarenje iz tada kultnog kragujevačkog studija Češnjak. Demo koji sadrži četiri numere u trajanju od 16 minuta i 22 sekunde. Sjajni gitarski aranžmani, odličan vokal, jedino je bubanj malo slabiji, ali dobro. Ceo snimak me uvek podseti na najsvetlije dane death metala iz 90-ih godina. Mortuary je bio bend koji je imao ogroman potecijal.

The Stone – Magla (Folter, 2006./Terror Blast, 2008.)recenzija

Po mom mišljenju i dalje najbolji album grupe The Stone. Da se razumemo, svako njihovo izdanje je sjajno, ali Magla je i dalje album koji je ostavio najveći trag u meni. Kozeljnik je na ovom albumu u svakom smislu izdominirao. Aranžmani za desetku, muzičko umeće članova benda za svaku pohvalu, tekstovi, omot albuma i Dadi koji je odlično isproducirao album.

Komentari